Посоченият от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в

...
Посоченият от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в
Коментари Харесай

Скандал! Съветник на министъра на туризма събира пари от хотелите


Посоченият от водача на „ ИТН “ Слави Трифонов в две държавни управления за министър на туризма Ивайло Кожухаров е съветник (нещатен съветник) на цивилен контракт към настоящия министър Христо Проданов (БСП), оповестиха за TravelNews от ведомството. Същевременно е съучастник със брачната половинка си Камелия Кожухарова в консултантската компания „ Хотел експертс БГ “ ООД, демонстрира информация в Търговския указател. Фирмата провежда в интервала 14-15 май 2022 година презентация на хотели в столичния търговски център The Mall под надпис Check In @ The Mall Expo. По време на двудневното ревю всеки български хотел ще може да се показа персонално пред евентуалните клиенти на самостоятелен информативен деск на равнище сутерен в мола, написа на интернет страницата на компанията. Цената за присъединяване от 490 лева е промоционална до края на април, а по-късно е 650 лева на обект.

„ Не е обикновено да плащаме за събитие, което се провежда от компанията на съветник към министъра на туризма. По принцип от министерството зависи категоризацията на хотелите “, разяснява пред TravelNews хотелиер, който пожела да остане неизвестен. Според адвокати официално няма спор на ползи, тъй като Кожухаров не заема държавна служба, а се води на цивилен контракт. Друг е въпросът дали е морална постъпката с оглед, че Министерството на туризма издава категоризацията на обектите.

По закон министърът на туризма или оправомощено от него длъжностно лице дефинира категорията на следните локална за настаняване: хотели - категория "три звезди ", "четири звезди " и "пет звезди ", и прилежащите към тях заведения за хранене и развлечения; апартаментни туристически комплекси - всички категории; вилни селища - всички категории; туристически селища - всички категории; вили - всички категории; независимите заведения за хранене и развлечения - категория "четири звезди " и "пет звезди ".

„ Не съм щатен консултант и включително нямам спор на ползи “, съобщи пред TravelNews Ивайло Кожухаров. Засега не може да уточни какъв брой хотели ще вземат участие в събитието. „ Има и идея – ще вземат участие единствено и само български хотели. Това е една опция повече българи още веднъж да изберат България като място за отмора “, акцентира той.

Ивайло Кожухаров беше народен представител от Варна в двата къси Народното събрание през предходната година. На последните избори не съумя да влезе в настоящия парламент, защото беше избутан на неизбираемо място в София след скандал в групата на Има Такъв Народ, настояват представители на партията.

Ивайло Кожухаров има над 17 години опит в туризма. Той беше дълги години общоприет управител на „ Best Western Plus Експо Хотел “ в столицата, наоколо от „ Интер Експо Център “ на бул. „ Цариградско шосе “. Хотелът е благосъстоятелност на пловдивския предприемач Румен Анастасов, който е прочут с прякора Козела и е считан за един от най-близките хора на убития необут на групировката „ ВИС-2 “ от 90-те години Георги Илиев. Анастасов има още Best Western Premier хотел до Летище София, хотел „ Алба” в Слънчев бряг, някогашният хотел „ България” в центъра на Пловдив (сега „ Star Hotel - Plovdiv”) и „ Blu Bay” в Созопол. Той държи още от дълги години влакчетата в Слънчев бряг.

Миналата година водачът на партията „ Движение 21 “ и някогашен народен представител от „ Изправи се! Мутри вън! “ Татяна Дончева сподели пред БНР, че Маджо не стои зад Трифонов, той просто му е дал един министър - на туризма, без да загатва име. Става въпрос за предприемача Младен Михалев - Маджо, един от водачите на групировката СИК през 90-те години, към която е гравитирал и някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Михалев държи комплекс "Хелена ризорт " в Слънчев бряг, а съгласно хотелиери с сложени компании, е концесионер и на трите плажа в най-големия ни морски курорт. "Заявеното от госпожа Дончева, че Маджо стои зад мен и по тази причина съм бил препоръчан за министър на туризма, е следващ презрян опит за дискредитация ", уточни тогава Ивайло Кожухаров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР