Последвайте Гласове в .С цел осигуряване на възможността Военновъздушните сили

...
Последвайте Гласове в .С цел осигуряване на възможността Военновъздушните сили
Коментари Харесай

МО е поискало от Швеция, Франция, Израел и САЩ оферта за наемане или закупуване на самолети

Последвайте ”Гласове " в.
С цел обезпечаване на опцията Военновъздушните сили на Република България да извършват дилемите си по защита на въздушното пространство, Министерство на защитата е отправило искане до Швеция, Франция, Държавата Израел и Съединени американски щати за показване на оферта за наемане или закупуване на самолети. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

В средата на септември са извършени срещи с делегации от Швеция и Франция и се чака приемане на предложения. Министерство на защитата чака отговор на отправената покана и от Държавата Израел и Съединени американски щати, показват от ведомството.
В коридорите на интернационална среща в Прага през вчерашния ден президентът Румен Радев беше запитан от публицисти дали служебното държавно управление е поискало от Швеция да купи десет самолета „ Грипен “. Той съобщи, че България има потребност от междинна платформа изтребители, с цел да не прекъсне носенето на дежурство по охраняване на въздушното си пространство. Радев напомни, че още през март, по време на срещата на върха на НАТО, е декларирал, че България се нуждае от това и още тогава този план е стартирал.
Това не е просто разговор, това е търсене на решение, тъй като България не може да си разреши да се откаже от защитата на личното си небе “ до идването на американските самолети Ф-16, добави президентът. Договорът с Вашингтон за пазаруването на 8 плюс 8 самолета Ф-16 се извършва, увери президентът. 

Изпратени са писма, организират се срещи, получават се начални информации за платформи от Съединени американски щати, от Франция, от Швеция, от Нидерландия, от Израел. Търси се най-хубавото решение, касаещо качества и цена, уточни президентът.
Радев добави, че се търсят самолети втора употреба не от компании, а от министерствата на защитата на тези страни. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР