Последствията от пандемията от коронавирус могат да поставят под заплаха

...
Последствията от пандемията от коронавирус могат да поставят под заплаха
Коментари Харесай

СИФ: Пандемията е заплаха за икономиката през следващите 5 години

 Последствията от пандемията от ковид могат да слагат под опасност развиването на международната стопанска система през идващите 3-5 години, предизвестяват специалистите на Световния стопански конгрес /СИФ/.

Освен това вследствие на пандемията може да се усили общественото неравноправие и през идващите 5-10 години ще отслаби геополитическата непоклатимост, се споделя в отчета на СИФ за международните опасности Global Risks Report 2021, оповестен през днешния ден.

По-конкретно представителите на бизнеса и другите обществени групи, интервюирани от специалистите, чакат, че през идващите 3 до 5 години пандемията ще докара до спекулативни балони, промени на цените, дългова рецесия и сриване на IT-инфраструктурата.

Въпреки началото на имунизацията против COVID-19, пандемията още дълго време ще оказва въздействие върху публичния живот и стопанската система, се споделя в проучването. Например, в тази обстановка се трансформира метода на взаимоотношение на фирмите с клиентите, веригите за доставка, бизнес моделите.

В същото време ускоряването на цифровото развиване може да докара до растеж на броя на хакерските атаки, а честият хоум офиса – до здравословни проблеми.

През 2020 година " светът осъзна до какви пагубни последствия може да докара игнорирането на такива дълготрайни закани, каквито са пандемиите “, означават специалистите на СИФ. Те напомнят, че още през 2006 година са предупреждавали в своя годишен отчет за рисковете, свързани с вероятните пандемии.

Сред проблемите, представляващи най-голяма опасност в международен мащаб, са посочени още климатичните промени и други провокации, свързани с околната среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР