Последствията от миналогодишното огнено дерайлиране на влака в източен Охайо

...
Последствията от миналогодишното огнено дерайлиране на влака в източен Охайо
Коментари Харесай

Ексклузивно за AP: EPA не обяви извънредна ситуация за общественото здраве след огненото дерайлиране в Охайо

Последствията от миналогодишното огнено дерайлиране на влака в източен Охайо не се квалифицират като изключително състояние за публичното здраве заради необятно публикуваните здравословни проблеми и продължаващите експозиции на химикали не са документирани, споделиха федерални чиновници.

Агенцията за запазване на околната среда в никакъв случай не е одобрила това означение след дерайлирането на южния Норфолк през февруари 2023 година, макар че бедствието наложи евакуацията на половината град в Източна Палестина и породи доста страхове по отношение на евентуалните дълготрайни последствия за здравето от химикалите който се разля и изгори. Опасенията за замърсяване бяха изострени от решението да се взривят пет вагона-цистерни, цялостни с винилхлорид, и да се изгори този отровен химикал три дни след дерайлирането.

Темата за изключителна обстановка в публичното опазване на здравето се появи в имейли, получени от наблюдателната група на Project Accountability Project посредством искане за обществени записи. Но коор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР