Последното тримесечие на миналата година ще бъде петият пореден период

...
Последното тримесечие на миналата година ще бъде петият пореден период
Коментари Харесай

Apple ще пусне решения с поддръжка на изкуствен интелект по-късно от повечето конкуренти

Последното тримесечие на предходната година ще бъде петият следващ интервал на спад в приходите на Apple, в случай че отрицателните прогнози се осъществен, само че настоящата година е изпълнена с провокации за компанията отвън неналичието на явен прогрес във функционалността на iPhone. Както изяснява Марк Гърман от страниците на Bloomberg, компанията от Купертино изостава безусловно с години от главните си съперници при внедряването на изкуствения разсъдък.

През настоящото тримесечие, както акцентира източникът, Apple чака единствено умерено нарастване на приходите от продажбите на iPhone. В сегмента на Mac, той демонстрира по-висока убеденост във опцията за увеличение на приходите, само че най-забележителният нов артикул през 2024 година в този сегмент дава обещание да бъде единствено MacBook Air, който е основан на фамилията процесори M3. Компанията също би трябвало да съживи търсенето и на iPad, само че обновеният таблет от серията Pro е малко евентуално да се продава в огромни количества, заради високата му цена. Носимата електроника във тип на смарт-часовници Apple Watch и слушалките AirPods също би трябвало непрекъснато да се актуализират, с цел да се поддържат темповете на напредък на приходите.

Според източника, забележителното закъснение от съперниците при внедряването на генеративен изкуствен интелект съставлява сериозен проблем за Apple на настоящия стадий от развиването на бизнеса. Ако до юни внедри съответните принадлежности като част от iOS 18, дотогава ще минат съвсем две години след появяването на всепризнатия чатбот ChatGPT и към година след появяването на актуализирания помощник Amazon Alexa и към година и половина след стартирането на профилираните услуги на Microsoft и Гугъл. Дори Samsung със своите AI-решения за смарт телефоните ще изпревари Apple, като показа фамилията Galaxy S24 през това тримесечие. Малко евентуално е Apple да успее да внедри изцяло своите AI-инструменти за клиентите преди 2025 година, съгласно Гърман.

За Apple активността на антимонополните органи също съставлява избрана опасност. Още през март тази година, тя ще бъде принудена да отвори опцията за странични разработчици да конфигурират приложения на своите устройства в Европа, както и да даде достъп на външните снабдители на платежни услуги до своята софтуерна екосистема. Този казус несъмнено ще въодушеви регулаторите в други юрисдикции и софтуерната екосистема на Apple ще загуби предходната си „ стабилност “. На фона на всичко това Apple ще би трябвало да разчита на лоялната потребителска база на iPhone, която може да донесе на компанията от $150 до $200 милиарда годишно.

Припомняме, че Apple има и други проблеми за решение, като потребността от погашение на своите клиенти в Съединени американски щати по $97,12 в границите на правосъдното дело за забавянето на iPhone със остарели акумулатори. Същевременно, акциите на Apple бяха наречени от Barclays безперспективни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР