Последното ски спускане за настоящия сезон при мъжете в австрийския

...
Последното ски спускане за настоящия сезон при мъжете в австрийския
Коментари Харесай

Липса на сняг, мъгли и лавини отмениха 21 състезания от ски сезона

Последното ски втурване за сегашния сезон при мъжете в австрийския курорт Заалбах бе анулирано поради неприятните атмосферни условия, оповестиха от Международната ски федерация (FIS). Първоначално надпреварата бе отлагано два пъти, само че се откри, че уредниците не могат да почистят пистата от непрекъснатия снеговалеж.

При това състояние швейцарецът Марко Одермат завоюва Малкия бистър глобус в кралската дисциплинираност на ските, като приключи с 552 точки. Французинът Сиприен Саразен имаше опция да го изпревари в последния старт, само че не получи тази опция и приключи втори с 510 точки. На трета позиция остана италианецът Доминик Парис с 342 точки.

Това е следващ бистър глобус за Марко Одермат, който господства и в дисциплините великански слалом и супергигантски слалом, като завоюва безапелационно и Световната купа през сезона. 

Общо 21 надпревари (13 при мъжете, 8 при жените) през сезона бяха анулирани заради разнообразни аргументи - липса на сняг, недобри атмосферни условия. Само пет от тези надпревари съумяха да бъдат програмирани за различен ден и се състояха. Този в Банско беше преустановен и не приключи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР