Последното състезание на Мик Шумахер с отбора на Хаас ще

...
Последното състезание на Мик Шумахер с отбора на Хаас ще
Коментари Харесай

Шумахер обясни инцидента си с Латифи в Абу Даби

Последното съревнование на Мик Шумахер с тима на Хаас ще бъде запомнено с неговия контакт с Никола Латифи в петия завой на 39-та обиколка на Гран При на Абу Даби.

Германецът се докосна с водача на Уилямс до момента в който двамата спореха за 16-та позиция във финалния старт за годината. След този контакт и двамата се завъртяха, като Латифи се подпря и в защитните заграждения, само че и двамата продължиха присъединяване си в конкуренцията след леко закъснение. 

Напълно предстоящо Шумахер бе глобен с 5 секунди за своето присъединяване в случая, а след надпреварата германецът съобщи, че не е видял своя противник и по тази причина се е стигнало до контакт посред им. 

„ Като цяло с тези коли нямаме огромна видимост към протичащото се към нас. Искам да кажа, че гумите са супер високи, кормилото е тъкмо пред теб. Той спря малко късно и мина в по-външна траектория. След това се върна във вътрешната част на пистата, а аз не чаках това.

„ Просто не го видях. Като цяло разочароващ край, само че въпреки всичко съумях да направя няколко положителни обиколки преди финала, само че по-късно гумите ми свършиха. Разочароващ свършек, само че аз виждам напред. Не ме интересува дали наказването е заслужено, или не “, изясни Шумахер.

Догодина германецът няма да бъде на стартовата решетка във Формула 1, откакто от Хаас избраха да го заменят с неговия съотечественик Нико Хюлкенберг. Очакванията са през 2023 година Шумахер да заеме позицията на авариен водач в отбора на Мерцедес, а неговата вяра е да се завърне на стартовата решетка през сезон 2024.
 Магнусен: Мик може да се върне във Формула 1 Магнусен: Мик може да се върне във Формула 1
„ Не усетих това съревнование като по-специално, не усещах това да е последният ми старт. Фокусиран съм върху това да се върна през 2024. Не мисля, че съм любимец за мястото в Мерцедес, само че съм сигурен, че ще намеря нещо, което ще ми допадне.

„ Показал съм какво мога и знам, че доста хора в падока са щастливи от моето развиване. Сигурен съм, че ще мога да приказвам с доста тимове. Ще разберете когато подпиша нещо “, сподели германецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР