Последното представление на Черна дупка от Горан Стефановски на вече

...
Последното представление на Черна дупка от Горан Стефановски на вече
Коментари Харесай

Последно представление на Черна дупка в театъра на НАТФИЗ

Последното зрелище на " Черна дупка " от Горан Стефановски на към този момент приключилия клас на проф. Иван Добчев е този петък, 7 юни, от 19.30 ч. в Театър НАТФИЗ - Сцена 47.

За последните две години  " Черна дупка " се трансформира в едно от най-успешните представления в театъра на НАТФИЗ.

" Пиесата на Горан Стефановски е писана през 1987, години преди да се случи сриването на Югославия. В някакъв смисъл това е оракулски текст за нещо, което следва да се случи с индивидите на една страна, която е намерила модела на една всеобща конфедеративност, нещо като модела на Европейския съюз. Опасенията на създателя на „ Черна дупка ” са, че всяка една такава спогодба стои в директна съпротива с съответното, самостоятелно чувство за живеенето и то неизбежно води до спор сред сетивното, самостоятелното проявяване на човешкото и нормите, догмите на общността. Пиесата изследва следствията от един подобен опит да се „ отлепи ” от конвенциите на забележимото и да се фиксира живеенето в невидимото, в ОТВЪДНОТО… " - споделя режисьорът проф. Иван Добчев.

В спектакъла участват Мартина Пенева, Марио Гълъбов, Мария Тепавичарова, Елена Дечева, Владимир Матеев, Михаил Рядков, Петър Петров, Мартина Георгиева, Мила Роберт, Кристина Беломорска.

Сценографията е на Ирена Дойчева, а музиката - на Асен Аврамов.

Билети можете да закупите от касата на Театър НАТФИЗ или в eventim.bg.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР