„Последното предложение за реформа в здравеопазването за мен е опит

...
„Последното предложение за реформа в здравеопазването за мен е опит
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Не трябва да мислим как да спасим болниците, а за пациентите

„ Последното предложение за промяна в опазването на здравето за мен е опит да се направи нещо. Не би трябвало да се мисли по какъв начин да се спасят лечебните заведения, а за пациента. Няма страна с толкоз доста лечебни заведения на глава от населението”. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” проф. Генчо Начев , шеф на болница „ Света Екатерина”.
Проект: Въвеждат наложителна здравна застраховка Касата ще заплаща лекуването до избрана сума, а всичко над нея ще се поема от съответния осигурител
По думите му една от стъпките би трябвало да е действително остойностяване на медицинските услуги. Цените, по които се заплаща сега на лечебните заведения, са от 2002 година, след като и заплати, и цените на консумативи, ток, вода, и парно са се нараснали много, подсети професорът. Нужен е обаче и рейтинг на лечебните заведения, счита професорът.

Относно разкритията за злоупотреби с медикаменти за онкоболни Начев разяснява, че съществуват схеми за източване на Здравната каса с медикаменти.
Четирима от обвинените за търговия с онколекарства остават в ареста До арестите се стига откакто сред трима от членовете на незаконната група са били предадени белязани медикаменти
„ Сбъркана е лекарствената политика, няма страна, в която да се отделят толкоз пари за медикаменти, що се касае за болнична помощ. Знаем какъв брой са мощни фармацевтичните лобита – всяко ново лекарство се показва ката панацея, че надали не лекува всичко, спекулира се с нещастието на хората”, сподели шефът на „ Света Екатерина”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР