Последното предложение на България за мигрантските квоти е притеснително, заяви

...
Последното предложение на България за мигрантските квоти е притеснително, заяви
Коментари Харесай

Унгарският външен министър критикува българското предложение за мигрантите

Последното предложение на България за мигрантските квоти е " притеснително ", съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от новинарската организация MTI. По думите му наложителното преразпределение ще бъде " сериозна заплаха " за Европа.

Според него предлагането на България изпраща към мигрантите обръщение, че " в случай че дойдат задоволително доста, те ще бъдат преразпределени, тъй че – да идват ".

" Това е покана към мигрантите ", сподели той и уточни, че преразпределението ще бъде наложително, в случай че съюзът се изправи пред толкоз сериозна мигрантска вълна, колкото през 2015 година

Той подлага на критика и клаузата, която предлага страните, които одобряват мигранти непринудено, да имат достъп до в допълнение финансиране.

Коментарите на Сиярто се отнасят до проекта, който България е предложила на последната среща на посланиците на Европейски Съюз. Според електронното издание " Политико ", което е имало достъп до документа, в него се показва, че сегашните правила хвърлят цялата тежест върху първата страна, в която мигрантите влизат.

Сред предложенията е въпросните страни да носят отговорност за търсещите леговище в продължение на пет години след окончателните решения по съответните случая. По-ранно предложение бе за десетгодишен период, а Италия и други страни са желали две години.

Друга концепция е релокацията на мигранти да бъде наложителна единствено в изключителни обстотелства и страните-членки да оказват помощ по разнообразни способи – с приемане на бежанци от места отвън Европейски Съюз, вместо да взимат към този момент влезнали в съюза хора, да вземем за пример.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бежанците (2006)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР