Последното посещение в Районния съд на Варна по темата Съд

...
Последното посещение в Районния съд на Варна по темата Съд
Коментари Харесай

Деца от детско полицейско управление посетиха Районен съд – Варна 


Последното посещаване в Районния съд на Варна по тематиката „ Съд и прокуратура ” направиха доброволците от ОУ „ Васил Априлов ”. Те имаха опцията да се срещнат от близко с работата на магистратите, да влязат за малко в ролята на съдии, да седнат на местата на правосъдните заседатели. Децата минаха и през наложителната инспекция на багажа, като това бе съпроводено с в детайли пояснение за какво това е наложително.

Съдия Ивелина Желева – арбитър от  Наказателно поделение на Районен съд – Варна и прокурор при Варненската районна прокуратура Жаклин Кехецикян описаха на децата за своята работа и дадоха отговор на техните въпроси.

С това занятията в правосъдна зала за доброволците от детските полицейски ръководства на Варна приключиха. А в края на месец май е на път да приключи и тяхното образование по програмата.

Инициативата на Министерство на вътрешните работи „ Детско полицейско ръководство “ е с двегодишна история. В тях се образоват над 4500 деца на възраст от 8 до 12 години, а в област Варна те са 160. Там се усвояват познания и умения по оказване на първа долекарска помощ, персонална отбрана, сигурност на придвижването по пътищата, здраве, нравственос и право. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят разнообразни, забавни и потребни познания, които да им оказват помощ да вземат верните решения в сложни обстановки.

Представители на всички области се включиха в Надпреварата на Националното полицейско съревнование на доброволците от Детското полицейско ръководство. Домакин на надпреварата беше Националната спортна академия. Надпреварата мина в три стадия – персонална полицейска отбрана, пътна сигурност и оказване на долекарска помощ на потърпевш.

Освен спортната стратегия, уредниците от ГДНП проведоха и специфична стратегия с демонстрации за децата. Те имаха възможност  от близко да видят по какъв начин работят чиновниците от СОБТ, които демонстрираха по какъв начин се залавят терористи и по какъв начин се обезврежда гърмеж. Демонстрация по оказване на долекарска помощ и реакция на структурите на Пътна полиция при пътен случай показаха доброволци от БЧК, дружно с пътни служители на реда. Най-голям интерес у децата провокира срещата с четириногите помощници на служителите на реда – кучетата и конете.

ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна бе почтено показана от доброволци от ДПУ при СУ „ Васил Левски ” – гр. Девня.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР