Последното попълнение на ЦСКА - Данило Асприля даде интервю за

...
Последното попълнение на ЦСКА - Данило Асприля даде интервю за
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Асприля сам платил трансфера си в ЦСКА?

Последното попълнение на ЦСКА - Данило Асприля даде изявление за израелското издание sport1.maariv.co.il след завършването на прехвърлянето си от Бейтар (Йерусалим) на „ Армията “. Колумбиецът разкри доста забавни елементи за договорката, като на процедура самичък ще финансира прекосяването си в Борисовата градина, с цел да бъде до брачната половинка си, която е българка и живее в София. Според разнообразни информации сумата по прехвърлянето му е сред 150 000 и 200 000 евро.

„ Много неща, които излязоха в медиите за „ сагата “ сред мен и Бейтар, не бяха правилни. Ако си спомняте, през декември споделих, че желая да съм със фамилията си и премислям да се върна вкъщи в Колумбия след края на сезона. Жена ми живее в България, тъй че или тя трябваше да пристигна с мен в родината ми, или аз да се преместя в България. Първенството в Колумбия стартира, само че нито един клуб не беше подготвен да заплати на Бейтар за мен “, стартира Асприля.

„ ЦСКА също не бе подготвен да извади пари. Сумата, която Бейтар в този момент получава, се удържа от заплатата ми. Следващата година ще играя съвсем гратис, само че това е фамилно решение, което взех. Нямаше да има значение, даже Бейтар да ми бе предложил двойна заплата. Пак нямаше да приема да остана. Има неща, които са по-важни от парите или футбола. Това е фамилията “, продължи колумбиецът.

„ На 34-годишна възраст дадох всичко, което имах, за Бейтар. Това е част от футбола. Можете да разберете клуба, че след сезон като този, със извоювана купа и 18 гола, те желаят да остана. Президентът Барак Абрамов ми сподели, че съм доста значим за тима, само че аз към този момент бях взел своето решение. Страхувах се, че никой няма да заплати за мен и както към този момент споделих, ще играя съвсем гратис през идната година. Това обаче единствено потвърждава, че парите бяха минимум значимото нещо за мен и мисля, че в Бейтар също го схващат ”, сподели още новото попълнение на ЦСКА - София.

„ Имаше доста звук и заглавия, като че ли аз и Бейтар бяхме в спор. През цялото това време бях в положителни връзки с управлението, играчите и чиновниците в клуба. Треньорът Йоси Абусакис е някогашен футболист и ме разбираше “, безапелационен е нападателят.

„ Хората виждат състезател, който вкарва голове и ги чества като крокодил. Те не схващат какво дадох на тази възраст, във всяка подготовка, във всеки мач. С болежка, на болкоуспокояващи, с медикаменти. Като добър експерт си лягах рано, ставах рано, грижех се за себе си от заран до вечер. Не е като когато бях на 24, само че направих всичко, с цел да бъда на най-високото допустимо за Бейтар. И извоюваната купа на Израел беше най-вълнуващият трофей в кариерата ми! Това е, което ще запомня и желая публиката да запомни от мен ", акцентира колумбиецът.

" Дали скърбя за нещо, направено в последните седмици? Хората не помнят, че пристигнах тук, когато никой не искаше да пристигна. Когато имаше единствено един чужденец в състава и това бях аз. Казваха ми, че тимът ще се разпадне, да си потегли, тъй като няма да ми изпълнят контракта. Аз обаче имах вяра, че подобен огромен клуб, с такава аудитория, няма да ме изостави. И рискувах. В сезон, в който се искаше единствено да оцелеем в елита, спечелихме купата. Всички бяха щастливи, има ли нещо по-хубаво от това? Благодаря на Бейтар за опцията да бъда част от това, само че взех фамилно решение и съм в мир със себе си. Работата е там, че доста хора не схващат, че жена ми е от България и решението ми е първо да бъда с нея “, приключи прочувственото си изявление Асприля.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР