Последното издание на рали Дакар предложи на привържениците на този

...
Последното издание на рали Дакар предложи на привържениците на този
Коментари Харесай

Рали Дакар 2019 постави много въпроси и отключи спомени за участието на Орлин Алексиев

Последното издание на рали Дакар предложи на последователите на този тип спорт прелестно представление, само че и остави доста въпроси след себе си. Веднага след края му средата на януари, започнаха да се слагат въпроси за идващото му издание. Част от спекулациите връщаха конкуренцията още веднъж в Африка, други включваха териториите на Чили в следващото латиноамериканско издание, а трети даже предвиждаха ралито да не се състои. А ние, българите, с вяра се чудихме дали на старта още веднъж ще застане българин и ще ни накара да се вълнуваме още повече, както го направи преди години общинският консултант Орлин Алексиев.
 Карлос Сайнс победи в рали
Карлос Сайнс победи в рали " Дакар "

Испанецът номер едно при автомобилистите

От 2019-а година останаха още няколко месеца, само че част от поставените въпроси към този момент имат своите отговори. Организаторите повдигнаха завесата и оповестиха, че придвижват конкуренцията в Саудитска Арабия за най-малко пет години (колкото е продължителността на контракта, подписан със страната).

Самите уредници на ралито споделят пред медиите, че са разчувствани от тази смяна и, че това е голямо предизвикателство за тях, което те одобряват като нов старт с безчет благоприятни условия и мощно се надяват по този метод да разнообразят водачите и навигаторите и да ги изправят пред нещо ново и забавно.

Друга забавна вест, обвързвана с идното издание на рали Дакар е има възможност известният водач от Формула 1 Фернандо Алонсо, да вземе присъединяване в офроуд конкуренцията. Тази информация към момента не е публично доказана, само че към този момент тества автомобилът, който ще взе участие на рали Дакар 2020.

А ние, българите с вяра се сещаме за достиженията на Орлин Алексиев и се надяваме, че тази година българският байрак ще се завърне на трасетата на конкуренцията.

Първото издание на рали Дакар се организира през 1989-а година, а неин основател е Тиери Сабин, на който му хрумва концепцията за сходен вид конкуренция когато се губи в либийската пустиня с мотора си. Идеята му е да провежда събитието при започване на годината, когато няма други спортни събития, с цел да може да си обезпечи вниманието на публиката. Стратегията му дава резултат и още на второто издание на конкуренцията участниците се усилват фрапантно, а до ден сегашен това е най-гледаното моторно спортно събитие в света.

Друг забавен факт за ралито е, че в него могат да вземат присъединяване както професионални водачи, по този начин и дилетанти и фенове на автомобилните спортове. В над 40-годишната история на надпреварата са взели присъединяване доста известни персони, като измежду тях са Марк Тачър, наследник на Маргарет Тачър, Жан-Пол Белмондо, Джони Холидей и доста други.

През 2013-а година общинският консултант от Столичния общински съвет Орлин Алексиев, дебютира на рали Дакар и реализира най-хубавия резултат за страната ни до в този момент.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР