Последно сбогом с големия актьор Славчо Пеев. Стотици хора го

...
Последно сбогом с големия актьор Славчо Пеев. Стотици хора го
Коментари Харесай

Стотици изпратиха Славчо Пеев в последния му земен път

Последно довиждане с огромния артист Славчо Пеев. Стотици хора го изпратиха по последния му път в Сатирата. 

" Отиде си от нас един от най-ярките представители на това извънредно потомство, което построи освен Сатиричния спектакъл, само че построи киното, малкия екран, даде напълно различен подтик ", това съобщи шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов. И прикани феновете да не не помнят нашите велики персони.

" За мен е доста значимо да не забравяме, да знаем кои са хората, с помощта на които през днешния ден сме тук, и които са ни дали всичко от себе си. Мисля, че е наше обвързване да градим мостове във времето ", сподели още Калин Сърменов, след което изясни, че великият ни артист Славчо Пеев ще има стол в Сатиричния спектакъл, който ще носи неговото име. " За всички вдъхновители на Сатиричния спектакъл има и QR-код, посредством който посетителите на театъра могат да се срещнат с тяхното творчество и изкуство. Такъв код ще има и за Славчо Пеев ", сподели Сърменов.

Министърът на културата Кръстю Кръстев също изпрати популярния ни артист в последния му път.

" Славчо Пеев първо беше огромен театрал, след това беше извънреден артист, след това най-скромният човек, който съм виждал, с това, което правеше, и това, което създаваше. Той бе преклонен, в това време целенасочен, знаейки какво желае да направи, и отстоявайки неговата истина до край. За мен той е един от същинските мъже на България ", сподели министърът на културата Кръстю Кръстев.

Актрисата Александра Сърчаджиева съобщи, че постоянно би трябвало да имаме памет и да създадем тъй че в никакъв случай да не забравяме персони като Славчо Пеев, тъй като надали ще има повече като него. " Нито един от нас няма да има възможностите да изиграе като техните функции ", счита актрисата.

Актьорът Теодор Елмазов съобщи, че и последният " мохикан " към този момент е в небесния спектакъл. " Всеки край е печален, само че неговото наличие, тук, в тази постройка, не прекъсва с физическата му кончина. Той продължава да живее посредством нас ", счита Елмазов.

Големият български артист Славчо Пеев е роден на 4 април 1939 година Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов " през 1964 година Пеев работи в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков " Толбухин, в Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов " (1967 –), където е шеф до 1989 година Бил е шеф на Българската академия за просвета в Рим и на Централния студентски дом на културата.

Актьорската кариера на Пеев включва десетки функции в театъра и над 100 на дребния и огромен екран. В театъра Пеев дели сцената и с " кралицата на българската комедия " Стоянка Мутафова, с която България се елементарни през 2019 година. Изиграл е над 70 театрални функции, измежду които героите на Стратиев: Иван Андонов - „ Римска баня " (1974), Иван Андонов - „ Сако от велур " (1976), Виртуоз - „ Рейс " (1980), Лекар - „ Максималистът " (1984), Директор на спектакъл - „ Балкански синдром " (1987). През 2006 година Светослав Пеев слага „ Римска баня " на сцената на Сатиричния спектакъл.

Измежду филмите с негово присъединяване са „ Конникът " (1964), „ Няма нищо по-хубаво от неприятното време " (1971), „ С деца на море " (1972), „ Мисия Лондон " (2010) и доста други.

През 2018 година артистът бе почетен с Награда за повсеместен принос към хумора и сатирата на името Георги Калоянчев.

Режисьорската му кариера е обвързвана с театъра и стартира през 2006 година Тогава Пеев слага „ Римска баня " от Станислав Стратиев в Сатиричния спектакъл. Други режисирани постановки от него са „ Две сватби и едно блудничество " от Рей Куни и „ Таблата " от Димитрис Кехаидис.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР