Последно поколение интраоперативен 3D скенер и най-модерна навигационна система вече

...
Последно поколение интраоперативен 3D скенер и най-модерна навигационна система вече
Коментари Харесай

Нова, най-висок клас технология при операция на гръбначен стълб прилагат в Сърце и Мозък - Плевен

Последно потомство интраоперативен 3D скенер и най-модерна навигационна система към този момент са разполагаем на пациентите в Клиниката по неврохирургия в болничното заведение,Сърце и Мозък` Плевен.

Модерната технология подсигурява невиждано тъкмо осъществяване на хирургичните интервенции и слагането на импланти на гръбначния дирек.

Доц. Димитър Харитонов - шеф на Клиниката по неврохирургия и гръбначна хирургия в лечебни заведения,Сърце и Мозък’, дефинира системата като поредна гражданска война в лекуването на пациенти с гръбначни проблеми:

„ Разполагаме с технологията от началото на тази година и към този момент имаме първите отлични резултати при 6 пациенти, оперирани през първата седмица на януари. Става дума за интраоперативен 3D скенер (O-рамо) дружно с последна генерация навигационна система (Medtronic S8). Смело мога да кажа, че към тази технология се стремят всички водещи европейски лечебни заведения. Изключително се веселя се, че в,Сърце и Мозък` Плевен още веднъж сме измежду първите, които имат опция да предложат най-хубавото на своите пациенти “, съобщи доцент Харитонов.



Интраоперативният 3D скенер е последна разработка в своя клас и единствено най-високо профилираните клиники по гръбначна хирургия в Европа разполагат с него. Използването на апаратурата (Навигационна система и О-рамо) разрешава невиждано тъкмо слагане на импланти и изкуствени

дискове, изключително при пациенти с тежки

възрастови дегенеративни промени или сколиоза на гръбначния дирек.

Сред главните преимущества на 3D скенера е и опцията за понижаване ренгеновото облъчване.

„ Използването на скенера от ново потомство разрешава пациентът да бъде подложен единствено еднократно на облъчване. С прецизността на апаратурата отпада нуждата от поредност ренгенови фотоси по време на хирургичната намеса, които се правеха за определяне точността при слагане на импланта. Използването на навигация при слагане на импланти фрапантно

редуцира оперативното време спрямо стандартната хирургия. Освен всички изброени нагоре преимущества, желая да отбележа, че оперативната намеса е минимално инвазивна. Това в допълнение редуцира времето за възобновяване и болничния престой на пациентите “, разяснява доцент Харитонов.

Интраоперативният 3D скенер дава опция и за по-голяма точност при следене положението на пациента и в постоперативния интервал.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР