Последно: евроквалификацията между България и Унгария ще се играе -

...
Последно: евроквалификацията между България и Унгария ще се играе -
Коментари Харесай

Последно: мач с Унгария ще има. В София

Последно: евроквалификацията сред България и Унгария ще се играе - в София и без аудитория.

След невижданото решение на община Пловдив да наруши предварителното съглашение за потребление на стадион „ Христо Ботев “ и да даде отвод на националния тим на България да организира идващия си мач от европейските квалификации на оборудването, и последвала връзка сред всички заинтригувани страни, в това число държавните управляващи, през днешния ден УЕФА разпореди дуелът сред България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „ Васил Левски “ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата, оповестяват от Българския футболен съюз.

Решението на европейската централа е основано на настоящо мнение на Столична дирекция на вътрешните работи, която се ангажира с опазването на публичния ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на Столична дирекция на вътрешните работи е въз основа на смяна на събитията – решението на УЕФА за недопускане на аудитория на стадиона.

Предвид гаранциите за застраховане на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се организира на Националния стадион „ Васил Левски “, показват още от БФС.

С това се поставя завършек на сагата с това къде ще се играе мачът, като до последно нощес Кърджали бе предложил домакинство. 

Днес обаче пристигна остра реакция след всичко случило се от унгарската футболна федерация.  " Поведението на Българския футболен съюз е невиждано, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате даже фамилна отмора по подобен метод, камо ли интернационален футболен мач със съществени залози, включващ доста хора и интересуващ милиони. Българската асоциация сложи в невъзможна обстановка както УЕФА, по този начин и унгарската асоциация ", заявиха оттам, предава Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР