Последният в класирането до днес тим на Суонзи постигна изненадваща

...
Последният в класирането до днес тим на Суонзи постигна изненадваща
Коментари Харесай

Суонзи спечели от нищото в мач, който трябваше да загуби

Последният в класирането до през днешния ден отбор на Суонзи реализира изненадваща победа с 2:1 при гостуването си на Уотфорд в среща от 21-ия кръг на Премиършип. Успехът е неочакван, тъй като съвсем през целия дуел домакините преобладаваха над своя противник. Те водеха с 1:0 до 86-ата минута, само че в оставащото време до края уелският състав стигна до поврат след точни изстрели на Джордан Аю и Лусиано Наринг (90’), с което записа първи успех от пет кръга насам и общо четвърти.

Мачът беше конфликт сред португалски мениджъри в лицето на Марко Силва и Карлос Карвальо. Карвальо, за който това беше дебют, върна в стартовия състав своя съотечественик Ренато Санчес, който поради слаба форма не беше започвал като титуляр от повече от месец насам.

“Стършелите” направиха единствено една рокада в стартовите си 11 спрямо предишния дуел, като Стефано Окака зае мястото на Роберто Перейра.
85' - Watford 1-0 Swansea
86' - Watford 1-1 Swansea
90' - Watford 1-2 Swansea

What a start to life in the PL for Carlos Carvalhal! pic.twitter.com/fre1pRuiS8
— TheFootballRepublic (@TheFootballRep) December 30, 2017

Суонзи даде тип, че ще може да покаже друго лице и още в 6-ата минута Аю стреля в гредата. Това обаче се оказа единствено илюзия, тъй като Уотфорд небрежно наложи предимство и за гостите отново стана доста мъчно.

Така в 11-ата минута Андре Карильо откри след удар с глава. По този метод перуанецът стана 14-ият голмайстор на тима от началото на сезона в Премиършип. Никой различен клуб няма толкоз доста разнообразни футболисти, които са се разписвали.

В основата на попадението беше Ричарлисон, който с пробивите си по лявото крило беше непрекъсната опасност за уелсците.

След почивката ситуацията на терена остана долу-горе същото, като изглеждаше, че вторият гол в интерес на Уотфорд е въпрос на време и по този метод всичко ще се реши.

Времето обаче си минаваше, с цел да се стигне до 86-ата минута. Тогава Аю съумя да изравни от доста “тънко” състояние за засада, като повторенията демонстрираха, че по-скоро нямаше такава.

Шокът за “Викъридж Роуд” се оказа цялостен в последната минута на постоянното време, когато Нейтън Дайър шутира мощно и Аурелио Гомеш не съумя да улови, след което за Нарсинг беше елементарно да вкара при добавката за крайното 1:2.
FT: @WatfordFC 1-2 #Swans

WHAT A TURNAROUND! GET IN!! pic.twitter.com/JyRMZA2ura
— Swansea City AFC (@SwansOfficial) December 30, 2017

Така Суонзи задмина Уест Бромич и най-малко не е на дъното, до момента в който Уотфорд е десети с четири проваляне в последните си пет срещи за състезание.

Във втория ден на новата година и на двата отбора им предстоят доста тежки мачове - “стършелите” гостуват на Манчестър Сити, а Суонзи приема Тотнъм.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Премиър лийг 21 кръг, събота 30 декември  Уотфорд 1:2краен резулат  Суонзи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР