Последният участък от ЛОТ 3.1. на автомагистрала “Струма ще бъде

...
Последният участък от ЛОТ 3.1. на автомагистрала “Струма ще бъде
Коментари Харесай

От петък: магистрала “Струма” по-дълга с още над 2 километра


Последният сектор от ЛОТ 3.1. на автомагистрала “Струма ” ще бъде открит в петък, заяви БГНЕС. Той е с дължина 2.3 километра, стартира след заведенията против село Железница и свършва при жп-надлеза за рудник „ Ораново “ на входа на Симитли.

Същият сектор беше пуснат пробно преди 2 години за към 2 месеца, само че по-късно затворен. През април 2021 година пък свлачище затвори лентата в посока Благоевград, което наложи преправка на ската.

Включването от Е-79 в Автомагистрала „ Струма “ за движещите се от Симитли към Благоевград и София, ще става след моста под жп-линията. Веднага след него следва завой и надолнище надолу във формата на буквата „ S “ поради разликите в равнищата на Е-79 и автомагистралата. Този сектор е проблематичен поради извивката и пропадането надолу, до в този момент по осевата линия бяха подредени бализи.

От няколко дни те са сменени с бетонни загради, с цел да няма удари сред движещите се МПС в двупосочния трафик. След завоя движещите се в посока Благоевград ще поемат по автомагистралата, а след 2.3 км. още веднъж ще би трябвало да завият наляво и се включат в Е-79.

Сн.: БГНЕС

При ревизия на 18 август на Захари Христов, зам. министър на Министерство на регионалното развитие и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ” Иво Иванов, бе обяснено, че ще бъде импортирано предложение за стартирането на придвижването от края на Автомагистрала „ Струма “ край Благоевград през новопостроените мостове и най-дългия тунел „ Железница “ единствено в западната тръба.

„ Проверката демонстрира, че има вид да създадем краткотрайна организация и да пуснем придвижването по едното платно по Автомагистрала „ Струма “, което да премине през едната тръба на тунел „ Железница “, сподели тогава Захари Христов. Той добави, че е планувана работна група, която има две седмици период да излезе с решение дали ще се нужни спомагателни ограничения, тъй като в региона има проблематично свлачище.

Сн.: БГНЕС

Проблемът това да стане е, че след края на автомагистралата, при 97.5-ти километър вдясно има свлачище, за което се търси реализатор. Там няма лента в посока Симитли. А насрещната е затворена от голям скален пай, който не е отстранен, защото попада в ничия зона – сред строителя на мостовете по нова технология – ГБС и ГромаХолд, който би трябвало да направи връзката сред края на автомагистралата и мостовете. Те бяха построени по нова технология от ГБС, минават над река Струма, Е-79 и жп-линията София-Кулата, влизат в двете тръби на тунела, от които дясната е подготвена.

Сн.: БГНЕС

Проблемът след тунелите е, че лентата в посока Благоевград е засипана от друго свлачище. Спускането надолу не е напълно асфалтирано до мястото, където в петък ще бъде пуснато придвижването.

Този сектор е ЛОТ-3.1.3. След Симитли към този момент няма автомагистрала, защото ЛОТ-3.2 през Кресненското дефиле към момента не е планиран. Автомагистрала „ Струма “ продължава след Кресна до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “-„ Промахон “ посредством ЛОТ-4.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР