Последният световен шампион на България в щангите Иван Стоицов преживява

...
Последният световен шампион на България в щангите Иван Стоицов преживява
Коментари Харесай

Последният ни световен шампион в щангите заработва като охранител в Лондон

Последният международен първенец на България в щангите Иван Стоицов претърпява като охранител в Лондон.

" Меридиан Мач " научи от свои източници, че работното място на родения в Асеновград тежкоатлет е прочут киноцентър в английската столица, където на Иван е поверено да го пази. Той към този момент е изкарал лиценз за охранител, тъй че всичко при него е легално.

Стоицов стана международен първенец в кат. 77 кг в Чанмей 2007 и оттогава нямаме отличник на планетата в щангите нито при мъжете, нито при дамите. Имаме такива единствено на равнище кадети. Това е втори опит на Стоицов да се откри в чужбина, откакто приключи кариерата си. Първият бе през 2013-а, когато дружно с приятелката си - международната шампионка Боянка Костова, отпътуваха на гурбет в Чехия. Те работеха във фабрика за дърводобив и преправка на дървесина, само че поради кошмарните условия на труд и поради неточни откъм заплащане шефове стояха там по-малко от месец.

Както е известно, Стоицов бе един от българските тежкоатлети, които отпътуваха да се състезават за Азербайджан, само че той по този начин и не записа присъединяване за каспийската страна на интернационално съревнование. Другите, които отпътуваха за Баку, бяха Боянка Костова, Валентин Христов, Величко Чолаков и Силвия Ангелова.

 Стоицов и Боянка зарязаха щангите и отпътуваха на гурбет
Стоицов и Боянка зарязаха щангите и отпътуваха на гурбет

Азърбейджан очакваше щангистите назад
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР