Последният шампион на турнира на клей "Мастърс 1000" в Монте

...
Последният шампион на турнира на клей "Мастърс 1000" в Монте
Коментари Харесай

Фонини започна с победа в Монте Карло, Беретини отпадна

Последният първенец на шампионата на клей "Мастърс 1000 " в Монте Карло Фабио Фонини стартира с победа отбраната на купата си.

В мач от първия кръг италианецът се наложи с 6:2, 7:5 над сърбина Миомир Кецманович. Срещата продължи единствено 86 минути и мина под контрола на Фонини, който победи в Княжеството през 2019 година. Италианецът позволи пробив още в първия гейм на мача, по-късно завоюва пет следващи, след това позволи още един пробив, преди да затвори първия сет с четвъртия си брейк в срещата.

Във втория сет пробивите продължиха да валят един след различен, само че решителният подобен още веднъж бе за поставения под номер 15 в схемата Фонини, който затвори мача при втория си сетбол на сервис на противника.

В идващия кръг Фонини ще играе с австралиеца Джордан Томпсън.

За втория кръг се класира и различен италианец - спечелилият от последното издание на "София Оупън " Яник Зинер. 19-годишният Зинер победи с 6:3, 6:4 испанеца Алберт Рамос и във втория кръг ще има за противник лидера в схемата и водач в международната класация Новак Джокович.

Изненадата на деня пристигна от първата ракета на Италия Матео Беретини, който загуби в един от двата мача от втория кръг в днешния ден. Поставеният под номер 8 в схемата Беретини отстъпи с 5:7, 3:6 пред 58-мия в международната класация Алехандро Давидович Фокина от Испания за час и половина игра.

Фокина, който в първия кръг в профил и първата ракета на Австралия Алекс ди Минор, ще чака в третия кръг спечелилия от мача сред Люка Пуй (Франция) и Алексей Попирин (Австралия).

Проблемите на Беретини нямаше поставеният под номер 4 Стефанос Циципас. Гръкът пречупи с 6:3, 6:4 руснака Аслан Карацев и в третия кръг ще играе с спечелилия от мача сред Кристиан Гарин (Чили) и Джон Милман (Австралия).

В мач от първия кръг на шампионата аржентинският квалификант Федерико Делбонис победи със 7:5, 6:1 французина Адриан Манарино. Във втория кръг Делбонис ще играе с 11-кратния първенец в Монте Карло и номер 3 в схемата Рафаел Надал, който почива в първия кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР