Последният съветски лидер Михаил Горбачов заяви вчера, че знаковият договор

...
Последният съветски лидер Михаил Горбачов заяви вчера, че знаковият договор
Коментари Харесай

Горбачов призова Путин и Тръмп да спасят важен договор

Последният руски водач Михаил Горбачов съобщи през вчерашния ден, че знаковият контракт за надзор върху въоръженията, оказал помощ за прекъсване на Студената война, е в заплаха и прикани за среща на върха сред американския президент Доналд Тръмп и съветския президент Владимир Путин, с цел да бъде избавено съглашението, съобщи Ройтерс.

Горбачов съобщи, че връзките сред Съединени американски щати и Русия са в "тежка рецесия " и договорът, с който бяха неразрешени всички руски и американски нуклеарни и стандартни ракети с дребен и междинен обхват с наземно базиране, е в сериозна заплаха.

Договорът за нуклеарните сили със междинен обхват беше подписан през 1987 година във Вашингтон от Горбачов и тогавашния американски президент Роналд Рейгън. След рухването на Съветския съюз Русия пое отговорностите по съглашението.

През последните месеци Съединени американски щати и Русия взаимно се упрекват в нарушение на контракта, което поражда страхове, че той може да се разпадне.

Отношенията сред Вашингтон и Москва не престават да се утежняват на фона на изказванията за съветска интервенция в американските президентски избори през 2016 година.

Горбачов съобщи в публикация във в. "Росийская газета ", че договорът е в заплаха и Тръмп и Путин би трябвало да се срещнат, с цел да обсъдят проблемите на нуклеарното разоръжаване и стратегическата непоклатимост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР