Последният съветски лидер Михаил Горбачов осъди САЩ и предупреди, че

...
Последният съветски лидер Михаил Горбачов осъди САЩ и предупреди, че
Коментари Харесай

Горбачов: САЩ се стремят към абсолютна военна хегемония

Последният руски водач Михаил Горбачов осъди Съединени американски щати и предизвести, че Вашингтон се стреми към безспорна военна надмощие , оповестяват съветски медии.

Горбачов разяснява решенията на Съединени американски щати и Русия да прекратят осъществяването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег в публикация за " Ведомости ".
 НАТО приготвя защитата си в условия без нуклеарен контракт - ИНФ
НАТО приготвя защитата си в условия без нуклеарен контракт - ИНФ

Не има намерение да разполага нови ракети в Европа

Според него решението на американския президент Доналд Тръмп да приключи осъществяването на контракта ще дестабилизира международната стратегическа обстановка , ще провокира нова въоръжена конкуренция и ще направи непредсказуема международната политика.

Съединените американски щати напуснаха контракта, с цел да отстранен всички ограничавания в оръжейната сфера и да получат безусловно военно предимство за да наложат волята си по света. Излизането от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег удостоверява това, акцентира Горбачов.
 Съединени американски щати отговори на съветската нота за отсрочване края на Договора за ракетите
Съединени американски щати отговори на съветската нота за отсрочване края на Договора за ракетите

Американските ударни безпилотни самолети не нарушават Договора, твърдят от Съединени американски щати.

Днешното деструктивно развиване може да докара до дестабилизиране на международната стратегическа обстановка, нова въоръжена конкуренция, положение на безпорядък и неустойчивост на международната политика. Сигурността на всички страни, в това число и на Съединени американски щати, ще бъде пред тестване, предизвести той.

Американското държавно управление, оплаква се Горбачов, упреква Русия в нарушение на контракта, само че и опитни експерти не могат да потвърдят тези обвинявания. По думите му Вашингтон се пробва да организира разговор по въпроса от позиция на силата и да постанова ултиматум на Москва.

Той означи още, че Китай, Иран и Северна Корея също имат ракети със междинен обхват, само че съвсем 90% от всички нуклеарни оръжия по света са в ръцете на Съединени американски щати и Русия.
 Съединени американски щати: Русия напусна ракетния контракт преди години
Съединени американски щати: Русия напусна ракетния контракт преди години

Още с решението да създава ракетата 9М729...

Бившият руски водач прикани Съединени американски щати да се обвържат с разговор с Русия за попречване на международна неустойчивост.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).

Съединени американски щати потвърдиха, че напущат Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег . По време на речта за Състоянието на съюза президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че излизат от контракта с Русия.

Руският водач Владимир Путин разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в контракта в отговор на решението на Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР