Последният оцелял на планетата мъжки северен бял носорог е починал,

...
Последният оцелял на планетата мъжки северен бял носорог е починал,
Коментари Харесай

Почина последният северен бял носорог на Земята

Последният оживял на планетата мъжки северен бял носорог е умрял , откакто от месеци е бил в неприятно здравословно положение, оповестиха от екипа, който се е грижил за него.

45-годишният Судан живееше в предпазен резерват в Кения. Той е бил приспан през вчерашния ден, откакто свързани с възрастта му затруднения са се влошили доста.

Смъртта му оставя живи единствено две женски от този подвид в света - щерка му и внучката му.

Надеждата за опазване на северния бял носорог в този момент остава в създаването на техники за ин витро оплождане.

It is with great sadness that Ol Pejeta Conservancy and the Dvůr Králové Zoo announce that Sudan, the world’s last male northern white rhino, age 45, died at Ol Pejeta Conservancy in Kenya on March 19th, 2018 (yesterday). #SudanForever #TheLoneBachelorGone #Only2Left pic.twitter.com/1ncvmjZTy1
— Ol Pejeta (@OlPejeta) March 20, 2018

Опитите да се употребява Судан за удължение съществуването на типа с двете оживели женски носорози се провалиха, като му е бил основан профил в уеб страницата за запознанства Tinder през предходната година, само че не с цел да открие любовта, а с цел да се подкрепи финансирането за развиването ин витро оплождане за носорози.

Този ход му завоюва почитатели по целия свят - почитатели, което в този момент ще оплакват гибелта му и наближаването на изгубването на северния бял носорог.

Генетичният материал на Судан е бил събран през вчерашния ден, прецизираха природозащитници, с цел да поддържат бъдещите опити за възпроизвеждане на северните бели насорози посредством усъвършенствани клетъчни технологии, употребявайки съхранена сперма и яйцеклетки от останалите женски Наджин и Фату.

Мъжкият носорог, чиято възраст е била еквивалентна на 90 години за хората, е бил лекуван за дегенеративни промени в мускулите и костите му, съчетани с тежки кожни рани.

Той не е бил в положение да се изправя на крайници и е страдал доста в последните си 24 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР