Последният от тримата служители в затвора е направил опит да

...
Последният от тримата служители в затвора е направил опит да
Коментари Харесай

Служител в затвора е хванал единия от бегълците за дрехата, МВР има следа по автомобила 


Последният от тримата чиновници в пандиза е направил опит да задържи единия от бегълците като го е хванал за дрехата, само че го е изпуснал, изясни пред публицисти в Народното събрание министърът на правораздаването Цецка Цачева, след чуване от депутатите. По думите й, служителят е излязъл и на улицата, само че заради трафика, многото хора, е решил, че е рисково да се употребява каквато и да е било мощ. Преценил е, че няма по какъв начин да се работи повече в тази чисто градска среда, заключи тя.

Цачева осведоми още, че до 12 април назначената от нея комисия би трябвало да завърши с инспекцията. В взаимозависимост от данните ще стане ясно кой би трябвало да понесе отговорност за „този извънредно недодялан, тежък, престъпен инцидент“. Има несъблюдение на съответни правила, правила, не отхвърли Цецка Цачева. Безспорно, както и от паралментарната естрада, акцентира тя, има нарушаване при „носене на службата“ в този затвор. Проверява се и положението на техническите уреди, на метода, по който се обезпечава отбраната на лишените от независимост. За момента министър Цачева нямала информация дали е задействана СОТ, осведоми 24chasa.bg

Малко преди 16 часа през вчерашния ден Владимир Стефанов и Радослав Колев избягаха през централния вход на Софийския затвор. Престъпниците са били въоръжени с нож и револвер. Произвели са три изстрела. Бягството е осъществено при предаване на багаж от техни родственици. В улицата против пандиза ги е чакала кола. Министерство на вътрешните работи предизвестява, че бегълците са въоръжени и доста рискови. На страницата си във фейсбук още през вчерашния ден Столичната полиция написа:

„Лицата са нападателни, доста рискови, и евентуално въоръжени! При възможното им забелязване запазете самообладание и успокоение! Веднага позвънете на тел. 112! Не предприемайте никакви други дейности по отношение на тях!!!“

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов разяснява обстановката с бегълците. „В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за отбрана да е на 100%, само че знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, с цел да се получи подобен случай. За сигурността в пандизите дава отговор работа, подчинена в министерството на правораздаването. До този миг нямаме информация в Министерство на вътрешните работи да е сигнализирано за подобен случай“, съобщи той. Главният комисар Маринов изясни, че са имали случаи, когато авансово са долавяли подготовка на бягство.

„Не бих желал да върша извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се ревизира дали са спазени всички процедури“, посочи главсекът. В ефира на bTV стана ясно, че избягалите са извънредно тежко провинени рецидивисти. Владимир Стефанов става познайник на полицията откакто убива двама души в бюро за продан на валута в Пловдив. Той прострелял двамата за 300 евро.

Друго нарушение на двамата е на Хелоуин, когато поставят маски влизат в златарско ателие, крадат 1 кг злато и убиват индивида в магазина. Тогава полицията потегля след тях, Стефанов заварва семейство, което се качва в автомобила си на паркинг. Той ги взима като заложници и кара до гората. По пътя ги изхвърля, зарязва колата и се укрива в гората. Когато е разгласен за търсене, служители на реда го стопират за инспекция, той вади револвер заплашва ги, обезоръжава ги и съумява да избяга с полицейската кола. През 2016 година апелативният съд му променя мярката, тъй като има проблеми с очите и му слага мярка „домашен арест“, с цел да се лекува. След това обаче Стефанов вижда двама братя роми на площад в Ботевград. Той се сбива с тях, а в следствие ги убива. За всичките си закононарушения той е получил 32 години затвор.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР