Последният месец в Пловдив мина под знака на предстоящите местни

...
Последният месец в Пловдив мина под знака на предстоящите местни
Коментари Харесай

Преди изборите: Всички обичат Пловдив!

Последният месец в Пловдив мина под знака на идните локални избори. Градът се изпълни с претендент – политици като спирка на градския превоз в 5 следобяд. Темите на дебатите сред тях бяха горе – долу същите на като в рейса – за какво няма постоянни автобуси и кой е отговорен, кой бул. е затворен и кой е виновен за това, по какъв начин ще запишем детето на ясла следващата година като няма задоволително места. Проблемът с намаляващия брой парко места, който е назад симетричен на растящото строителство и броя на колите в града,  бе образно илюстриран със пукотевица в Кършияка. Военослужещ простреля двама мъже, след  скандал за парко място.
Прочетете още
Кандидати за локалната власт, които 4 /а и повече/ години бяха в ръководството на Пловдив, внезапно се сетиха, че градът е замърсен, задръстен и презастроен. Че няма задоволително ясли и детски градини, че тепетата са в плачевно положение, че общинските компании са пред банкрут, че липсват обещаните многоетажни паркинги, че трябват още велоалеи, че река Марица наподобява на джунгла.

Довчерашните съдружници в десетки гласувания, ощетили града, започнаха да се замерят с обвинявания и да дават обещания. Естествено, всичко в името на един по-добър Пловдив.

Ако разгледаме стратегиите на партиите и обединенията, които желаят да ръководят града идващите 4 години, няма да открием съвсем никаква разлика в целите им. Само че е много тъжно през 2023 година да приказваме за разрушени тротоари, затворени улици, по какъв начин да намерим паркоместа за четирите коли на четиричленното семейство, което живее в Кършияка, по какъв начин да увеличим онлайн услугите в общината и за следващ мандат да търсим дом за пловдивската опера.

Визионерите в България не са на особена респект, само че хилядолетният Пловдив има потребност от ръководство,  чиято стратегия за развиването на града надвишава ежедневните битови проблеми на жителите.

Съвременните градове имат потребност от съществени промени, които да запазят живота в тях. Досегашното обмисляне на Пловдив е закъсняло с най-малко 20 години. Климатичните промени и съсредоточаването на нови огромни групи от хора в града слага нови провокации. Необходима е смяна в целите, измежду които увеличение /не единствено на хартия/ на зелените площи в града, основаване на повече пешеходни зони, а не паркоместа, резистентен и екологичен превоз,  нови връзки сред градските региони и заобикалящите ги пространства.

Идеята за всеобщи зелени пространства изисква огромни вложения, само че усъвършенства качеството на живот. Липсата тук-там за разходки, спорт и занимания навън въздействат  пагубно върху човешкото здраве и върху пълноценния метод на живот. Затова в дълготраен проект ще разберем, че вложенията в „ зелен град ” си костват. 

А другояче преди избори " Всички обичат Пловдив! " Дано не го не помнят идващите 4 години.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР