Последният контролен мач на „Етър” от подготовката срещу „Литекс” бе

...
Последният контролен мач на „Етър” от подготовката срещу „Литекс” бе
Коментари Харесай

Юношите на Етър ще играят спаринг с връстници на елитен английски клуб

Последният надзорен мач на „ Етър” от подготовката против „ Литекс” бе изместен с час по-късно поради огромните жеги. Вместо от 18 ч., дуелът ще стартира в 19:00 ч. в петък, 5 юли, на стадион „ Ивайло”. Десет минути по-рано – в 18:50 ч. стартира формалното показване на тима за новия сезон в Първа лига.

Преди този мач на стадион „ Ивайло” ще има и забавна контрола сред юношите на „ Етър” и британския АФК „ Борнемут”. Двубоят с „ виолетовите очаквания “ е на 5 юли от 16:30 часа и ще предшества представянето на мъжкия отбор на великотърновския клуб. Така почитателите от остарялата столица и района ще имат опция да гледат онлайн две футболни срещи в петъчния следобяд.

Гостите от Англия са от клуб, който има 120-годишна история. АФК „ Борнемут” е учреден през 1899 година, а от сезон 2015/2016 е част от Английската висша лига. Официалният екип на „ черешите”, както назовават тима в Англия, е в червено-черно. През сезон 1983/84 отборът печели първия в историята трофей на Футболната лига. Същия сезон в ФА Къп тимът отстранява „ Манчестър Юнайтед “, а по това време отпред на „ черешите “ е Хари Реднап. Под негово управлението през 1987 година „ Борнемут “ печели Трета дивизия и за първи път се класира във Втора. Там тимът играе до 1992 година, като най-хубавото достижение е 12-то място. През 2011 година тимът е закупен от съветския предприемач Максим Дьомин, като при него стартира възходът на клуба. През сезон 2012/13 година отборът приключва втори и влиза в Чемпиъншип. „ Черешите “ печелят Чемпиъншип през сезон 2014/15 и си обезпечават първо в историята присъединяване в Английската Висша лига, където са и до през днешния ден. Последният сезон приключиха на 14-ото място.

Юношите на АФК „ Борнемут”, които са на подготовка в България, с изключение на с „ Етър”, ще играят и с връстниците си от „ Локо” (ГО), като мачът им е на 7 юли от 18.30 часа на стадион „ Локомотив”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР