Нов iPhone, ново зарядно устройство: Apple се придържа към правилата на ЕС

...
Последният iPhone на Apple почти сигурно ще разполага с USB-C
Коментари Харесай

Последният iPhone на Apple почти сигурно ще разполага с USB-C точка за зареждане, когато бъде представен на 12 септември.

Телефоните на фирмата в момента използват нейния собствен Lightning адаптер, за разлика от конкурентите, включително Samsung.

Европейски Законът на Съюза изисква производителите на телефони да приемат обща връзка за зареждане до декември 2024 г., за да спестят пари на потребителите и да намалят отпадъците.

Повечето нови продукти на Apple, като най-новите iPad, вече използват USB-C, но фирмата се противопостави на правилото на ЕС.

Когато беше въведено през септември 2021 г., представител на Apple каза пред BBC News: „Строгата регулация изисква само един тип конектор задушава иновациите, вместо да ги насърчава, което от своя страна ще навреди на потребителите в Европа и по света."

Адаптери Lightning към USB-C вече се предлагат от други марки електроника, включително Amazon, и всички iPhone след iPhone 8, който стартира през 2017 г., поддържат безжично зареждане.

Тъй като настоящият iPhone 14 сега изглежда последното устройство на Apple, което го използва ексклузивно, това може да отбележи началото на края на кабела Lightning - който се продава на дребно в магазина на Apple за £19.

Не е ясно дали това ще бъде глобална промяна на продукта, въпреки че е по-малко вероятно технологичният гигант да направи различна версия на телефона само за европейския пазар.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР