Последният инцидент се случи близо до остров Титу, който беше

...
Последният инцидент се случи близо до остров Титу, който беше
Коментари Харесай

Филипините обвиняват Китай в опасни маневри в Южнокитайско море

Последният случай се случи покрай остров Титу, който беше окупиран от Филипините през 70-те години и е дом на към 400 души.

Филипините упрекнаха Китай в провеждането на „ рискови маневри “ в оспорваното Южнокитайско море, откакто транспортен съд на китайските военноморски сили засенчи транспортен съд на филипинските военноморски сили и се опита да пресече пътя му.

Филипините оповестиха, че случаят е станал на 13 октомври покрай остров Титу, прочут като остров Паг-аса във Филипините, откакто е издадено радиопредупреждение към кораба 621 на Военноморския флот на Народната освободителна войска (PLAN).

След това корабът PLAN засенчи Benguet, който беше на задача за доставяне, преди да се опита да пресече носа на кораба на разстояние от 320 метра (350 ярда), се споделя в изказване на въоръжените сили на Филипините във Фейсбук.

Титу, част от веригата острови Спратли, е бил окупиран от Филипините през 70-те години на предишния век и в този момент е дом на към 400 души.

„ Тези [опасни] маневри съставляват обилни опасности за морската сигурност, предотвратяването на конфликти и заплаха за човешкия живот в морето “, сподели в изказването вицеадмирал Алберто Карлос, шеф на Западното командване. „ Китай би трябвало неотложно да спре тези рискови дейности и да се държи професионално, като се придържа към интернационалното право. “

Филипините и Китай, които претендират за съвсем цялото Южнокитайско море, имаха няколко срещи през последните месеци в региони в границите на изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Манила от 200 морски благи (370 км).

Миналия месец водолази от филипинската брегова защита отстраниха плаваща преграда, конфигурирана на плитчината Скарбъро, която Пекин иззе от Манила след траяло месеци безпокойствие през 2012 година

Генерал Ромео Браунър, началник-щаб на въоръжените сили на Филипините, прикани Китай да спре своите „ рискови маневри и нападателни дейности против филипинските кораби “, които съгласно него рискуват да причинят конфликт и да застрашат „ живота на морския личен състав от двете страни “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР