Последният фестивал по програмата Her World, Her Rules в България

...
Последният фестивал по програмата Her World, Her Rules в България
Коментари Харесай

Her World, Her Rules България завършва с фестивал 3 по 3 в София

Последният фестивал по програмата Her World, Her Rules в България за този сезон ще се състои точно на 8 март в столичната зала " Триадица ". Инициативата, която БФБаскетбол реализира дружно с с фондация Бойчо Брънзов " Стани по-добър " включи шест баскетболни празника, като последните два от тях са отдадени на баскетбола 3х3. 

Навръх интернационалния ден на дамата в зала " Триадица " ще се съберат над 80 състезателки на възраст от 8 до 13 години от клубовете в София и покрайнината, които ще се забавляват с баскетбол и игри. 

" В интернационалния ден на дамата желаеме да честваме дружно женския баскетбол в България. А паралелно с това – да свързваме сполучливите генерации на родния ни женски баскетбол с новото потомство баскетбол в България! Всички за Едно! Вярвам, че по този начин построяваме здрава платформа за ново потомство звезди! ", анонсира събитието една от главните фигурни в плана Гергана Брънзова, експерт по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развиване. Главен координатор на събитието и програмата е управител развиване женски баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова. 
 Баскетболистите на Черноморец се включиха във фестивала Her World, Her Rules в Бургас Баскетболистите на Черноморец се включиха във фестивала Her World, Her Rules в Бургас
Специални посетители ще бъдат изявени баскетболистки от интернационалния и олимпийски подиум и носителките на международната купа в междуучилищната конкуренция - девойките от ПГ " Констатин Фотинов ", град Самоков, които завоюваха купата на международното ученическо състезание в Белград през 2022 година. Тимът на гимназията, който е формиран най-вече от състезателки на Рилски състезател, и е воден от треньорките на самоковки – Маргарита Маринкова и Вероника Джикова, се пребориха в края на предишното лято за първото място след трагично 53:50 против представителките на Гърция. 

Специален посетител в самодейността още веднъж ще се включи един от деятелите на треньорството за подрастващи девойки - Венцислав Гечев. 

Инициативата у нас е под надслова #newgenbasketballbulgaria.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР