Последният ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед

...
Последният ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед
Коментари Харесай

Времето: Първи ден от поредицата на горещниците

Последният ден от седмицата ще стартира със слънчево време. Следобед на изолирани места, най-вече в планинските региони, ще се развива купеста облачност и тук-там ще превали. Над останалата част от страната след обяд ще се задържи най-вече слънчево, а температурите ще се покачат. Вятърът в Дунавската низина още веднъж ще се усили до сдържан северен вятър, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Максималните температури ще се покачват и ще са сред 30-31°С. По-прохладно ще се задържи единствено в планинските региони и в региона на София – до 28°С, а най-горещо - в Дунавската низина и региона на Сандански и Пловдив – до 32-33°С.

Имайте поради, че в огромните градове през летните дни най-добре се усеща градския топлинен остров и действително температурата, в централната част на града ще е по-висока!

Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, тъй като топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми със здравето. През идващите часове се покачва и показателя от пожароопасност.

Времето по Черноморието - положителни условия за плаж

През нощта против неделя тук-там ще превали и прегърми, само че до сутринта явленията ще стихнат.

Неделният ден ще стартира с раздрана облачност.

През деня ще е най-вече слънчево и топло.

Максимални температури на въздуха – 28-29°С, на морската вода – 24°-26°.

Ще бъде прохладно, с сдържан северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Вълнението ще е 3 бала.

Времето в София

През нощта против неделя времето в столицата ще е най-вече ясно. Минималните температури ще се намалят и ще са сред 15°С. През деня ще е най-вече слънчево, само че до обяд. Следобед облачността краткотрайно ще се усили. Температурите едва ще се покачат и ще са към 31°С.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм. Около обяд в масивите от Западна и Южна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи - и мощен вятър от север. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 20°, на 2000 метра - към 16°.

Времето на Балканите

През идващите дни въздушната маса на Балканите ще остане постоянна и стоплянето ще продължи.

На доста места се чакат стойности от към 34-37°С, а в Северна Македония, Сърбия, Гърция и до 41°С. Очакваният интервал на високи температури ще увеличи показателя на пожароопасност, изключително над Югоизточна и Североизточна България, където през последните два месеца преваляванията са недостиг и ще следим засушване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР