Последният ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед

...
Последният ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед
Коментари Харесай

Жарко слънце, до 35°С днес

Последният ден от седмицата ще стартира със слънчево време. Следобед на изолирани местоположения, най-вече в планинските региони, ще се развива купеста облачност и тук-там превали. Над останалата част от страната след обяд ще се задържи най-вече слънчево, а температурите ще се покачат. Вятърът ще се ориентира от юг, само че ще е слаб.

Максималните температури ще се покачват и ще са сред 30-35°С. По-прохладно ще се задържи единствено в планинските региони и в региона на София – до 31°С, а най-горещо - в Дунавската низина и региона на Сандански – до 35°С.

Предупреждения за вероятни мощни гръмотевични стихии

Екипът на MeteoBalkans издава предизвестия за рисково време, които са годни за неделя. (Забележка: рисковите феномени ще са следобяд и през нощта против понеделник.)

Жълт код: издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.  

Предупреждение за рисково горещо време

Най-високи ще са температурите по поречието на река Дунав,като тук-там температурите ще надминат 34-35°С.

Жълт код – Издаваме код за високи температури. Очакваните оптимални температури ще са сред 30°-34°С.

Оранжев код - Издаваме код за горещо време. Очакваните температури ще са към 35°С.

Времето по Черноморието

Времето ще е отлично за плаж. През нощта против неделя ще е ясно и безшумно. През деня ще е най-вече слънчево и топло. Максимални температури на въздуха – 30-31°С, на морската вода – 25°-26°. Ще духа сдържан южен вятър. Вълнението ще е относително едва.

Времето в София

През нощта против неделя времето в столицата ще е най-вече ясно. Минималните температури ще се намалят и ще са сред 13-14°С. През деня ще е най-вече слънчево, само че до обяд. Следобед облачността краткотрайно ще се усили. Температурите едва ще се покачат и ще са към 31°С.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм. Около обяд в масивите от Западна и Южна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи - и мощен вятър от северозапад. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 24°, на 2000 метра - към 20°.

Времето на Балканите

През идващите 24 часа въздушната маса на Балканите ще остане постоянна и стоплянето ще продължи. Повече превалявания и гръмотевици чакаме единствено над планинските региони, където не са изключени и обилни превалявания. Температурите ще се покачат и на обособени региони над полуострова те ще надминат 36-38°С.

Източник: 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР