Последният ден от годината - време за равносметка и поставяне

...
Последният ден от годината - време за равносметка и поставяне
Коментари Харесай

Вече 4 000 г. посрещаме Нова година

Последният ден от годината - време за равносметка и слагане на нови цели и фантазии, които да изпълним през идната 2019 година

Посрещането на новата година датира отпреди 4 000 години, когато на първия ден от новата година („ Акиту “) са се организирали празненства в античен Вавилон.

Всеки народ в продължение на епохи е създавал и предавал от потомство на потомство новогодишните си обичаи и поверия.

Ето за какво те са толкоз разнородни, само че са обединени от безконечната човешка вяра, че новата година ще бъде по-щастлива от остарялата.

Бразилците се обличат в бяло в новогодишната нощ, като имат вяра, че то носи благополучие и мир. Датчаните пък цяла година събират чинии, които на 31 декември да изпочупят пред входната врата на своите близки и другари. Те имат вяра, че това прави другарството по-силно, тъй че задачата е да се счупят колкото може повече чинии.

В Япония камбаните преди среднощ бият тъкмо 108 пъти, с цел да прогонят също толкоз на брой човешки недостатъци. След това японците се смеят, вярвайки, че със смях ще прогонят неприятното.

На Балканите обичаите са свързани с храните.

Смята се, че Нова година би трябвало да се посрещне с цялостен ледник, както и да има пари във всеки портфейл в къщата, с цел да има пари и през цялата година. Всички сметки пък би трябвало да се платят преди празника, тъй че в новата година да се влезе без задължения и грижи.

В Сърбия и Македония имат вяра, че свинското месо ще донесе прогрес през Новата година.

2019-а година съгласно китайския календар ще е на Земния глиган.

Според китайския зодиак, годината на Земния глиган ще е изпълнена с шанс. 2019 година е идеалното време както да изкарвате пари, по този начин и да инвестирате. Годината на прасето ще е цялостна с наслада, другарство и обич за всички зодии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР