Последният ден на май и първите дни на летния месец

...
Последният ден на май и първите дни на летния месец
Коментари Харесай

До кога ще продължат валежите?

 Последният ден на май и първите дни на летния месец юни няма да припомнят на лятото – ще е хладно и с превалявания.

В понеделник и вторник времето ще се дефинира от леден атмосферен фронт с типичните за него следобедни краткотрайни, на моменти интензивни валежи с гръмотевици и внезапни пориви напразно.

Днес след обяд условия за такива ще има повече в централните и западните региони на страната, а във вторник и на изток. За двата дни има нараснала заплаха от градушки. Дневните температури ще са в интервала от 17 до към 22 градуса в понеделник, малко по-ниски във вторник, когато се чака да е по-ветровито.

В планините ще е студено и на доста места с превалявания и гръмотевични стихии. Температурите внезапно ще паднат. В понеделник дневните стойности ще се двоумят сред 3 и 9 градуса, във вторник – още малко по-ниски. По високите елементи термометрите ще ударят нулата, ще превали и сняг.

Около крайбрежието в последния ден на май ще е с превалявания, във вторник на доста места с гръмотевици. Температурите на въздуха и в двата дни ще бъдат в интервала 17-21 градуса, на водата – към 17-18. Вълнението – едва с наклонност да се ускори в сряда и четвъртък.

От средата на седмицата нататък времето ще се дефинира от циклон с център над Черно море. Преваляванията ще са по-спокойни, относително по-слаби и повече в източните региони на страната. Около почивните дни вероятността за превалявания понижава, а дневните температури ще се покачат с няколко градуса.

Втората седмица на юни времето ще остане динамично, с превалявания съвсем всеки ден, в множеството случаи следобедни местни валежи с гръмотевици. Дневните температури последователно ще се покачват – по-осезаемо в Централна и Източна България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР