Последният ден на август е и макар календарът упорито да

...
Последният ден на август е и макар календарът упорито да
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова в сърцето на италианската Ривиера

Последният ден на август е и въпреки календарът настойчиво да твърди, че есента наближава, лятото като че ли въобще не има намерение да си тръгне... Или най-малко към този момент. Отказът му обаче е добре пристигнал, поради обстоятелството, че немалка част от отпускарския сезон мина във превалявания или мощни ветрове, нетипични за този интервал от годината, унищожили дълго чаканите почивки на голям брой хора. Сега обаче климатът сякаш е решил да покаже благосклонната страна на другояче непредсказуемия си манталитет, осигурявайки повече слънчеви лъчи и високи температури, написа Life.dir.bg.

Истина е, че времето е прелестно за пътешествия отвън рамките на страната ни, изключително за тези авантюристи, които не се плашат елементарно от някакви си PCR проби. Точно като Ивайла Бакалова, която е притежател на купата за най-красива българка на 2001 година Не е загадка, че тя обича да обикаля света, сблъсквайки се с другите култури.
 Ивайла Бакалова в сърцето на италианската Ривиера (СНИМКИ)
Разбира се, от март насам тази ѝ пристрастеност краткотрайно бе " сложена на пауза ", изчаквайки комфортния миг, в който още веднъж ще може да стегне куфарите и да се насочи към следващото премеждие на някоя нова дестинация.

Това се случи при започване на юни, когато се завърна в България от Дубай, където живее от няколко години. Не след дълго, възползвайки се от отначало отворените държавни граници, тя се озова в прелестната Италия, а една от първите ѝ спирки бе живописния град, в който е минала огромна част от детството на артиста Дзукеро - Форте дей Марми, ситуиран в района на Тоскана. По-късно тя се насочи към Пиза, а през днешния ден ваканцията ѝ на Ботуша продължава с цялостна мощ, само че на друго място.
 Ивайла Бакалова в сърцето на италианската Ривиера (СНИМКИ)
От няколко дни насам брюнетката споделя в персоналната си Инстаграм страница изображения от красивия Портофино, известен като Пристанището на делфина, поради огромния брой морските бозайници, обитаващи в миналото Тигулския залив. Някогашното селце, през днешния ден трансформирало се в един от най-посещаваните курорти на страната, се намира в провинция Генуа. В предишното главният занаят на селището е бил риболовът, само че това се трансформира към 1986 година с идването на почетния английски консул в Генуа - Монтагю Йейтс Браун, който бива изумен от хубостта, която съзират очите му. Той купува къща в местността, която с течение на времето от ден на ден британци стартират да посещават. След края на престоя си, те разнасят мълвата за това парченце от парадайса, намиращо се под небето. Така известният тогава барон Барата взема решение да си купи изоставена 4-етажна сграда там, която трансформира в своя лятна резиденция. През 1901 година той я продава на Руджеро Валентини и не след дълго тя се трансформира в именития хотел " Сплендито ". През годините голям брой известни персони от целия свят посещават Портофино, с цел да вкусят от фамозната " Долче Вита ". Сред тях за херцога и херцогинята на Уиндзор, звездната двойка Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър, принц Рене и принцеса Грейс от Монако, Жан Кокто, Гручо Маркс и други

Пъстроцветните къщи, издигащи се стъпаловидно по скатовете на хълмовете, кристално сините води на залива, наред с лазурните плажове и богатата растителност се трансформират в притегателна мощ за хората от близо и надалеч. Множеството заведения за хранене и кафенета допълват магическата атмосфера, изпълвайки я с живот - без значение от дали е ден или нощ.

Ивайла също остана очарована от прелестните пейзажи, от които човек мъчно може да откъсне очи, а доказателство за това са множеството фотоси, които тя качи в обществената мрежа.

" Влюбена съм в тези цветни гледки. Никога няма да мога да им се наситя ", гласи посланието ѝ към изложба от няколко изображения, снимани на пристанището на града.

За разходката си тя се е спряла на наследник топ без ръкави, който е комбинирала с вталени дънки. За да може умерено да върви из улиците, тя е заложила на спортни обувки, а визията ѝ се добавя от слънчеви очила с кръгли стъкла, чийто цвят е в звук с нейното облекло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР