Последният ден на 47-ото Народно събрание и програмни речи, загрявка

...
Последният ден на 47-ото Народно събрание и програмни речи, загрявка
Коментари Харесай

Последен звънец за 47-то НС: Кой какво каза на сбогуване

Последният ден на 47-ото Народно заседание и програмни речи, загрявка за идната предизборна акция. За разлика от други работни дни, този път депутатите събраха кворум в точния момент и съумяха да отметнат и осемте точки от програмата си, измежду които да одобряват възбрана за продажбата на.

Народните представители се схванаха да анулират обичайния петъчен парламентарен надзор, който бе сменен с заявления. Такива направиха " Продължаваме промяната " (ПП), ГЕРБ, " ИТН " (ИТН), " Демократична България " (ДБ) и " Възраждане ". Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи избраха да запазят безмълвие.

Преди да закрие последното съвещание, думата взе и и.д. ръководител на 47-ото Народно заседание Мирослав Иванов от Политическа партия.

" Вярвам, че всеки един от нас ще се поучи от грешките си и ви приканвам – дано бъдем по-разумни, по-самокритични, по-отговорни и по-честни към себе си, сътрудниците си и към нашите сънародници ", сподели той.

" В тези тежки времена на рецесия, 47-ото Народно заседание не бе обединено , а какви бяха аргументите за това – ще дам опция на времето и българските жители да дадат своята оценка ", добави Иванов.

Според него напрежението от политическата рецесия е хвърлило " тежка сянка " върху Народното събрание, а съвещанията са били сцена на лични конфликти и пошъл език и са липсвали самообладание, приемливост и почитание.

В края на изявлението си Иванов благодари на Силви Кирилов , който като най-възрастен народен представител в този парламент откри първото съвещание. Благодари и на сваления с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " ръководител на Народното събрание Никола Минчев . След като Иванов разгласи, че закрива пленарното съвещание, народните представители се изправиха на крайници и го приветстваха.

" Първа стъпка за изтръгването на страната от мафията "

" Отиваме на избори с насъбран опит, с научени уроци, с концепция по какъв начин да бъдем по-успешни и по-ефективни ", сподели в декларация от името на Политическа партия ръководителят на парламентарната ѝ група Андрей Гюров.

По думите му евентуално и идващият парламент ще бъде сложен, само че от Политическа партия няма да правят отстъпка от " това да стопираме корупционните кранчета ". " Вярваме, че в идващия мандат ще можем да реализираме още доста повече за свободна и просперираща България ", добави той.

Гюров прикани хората да гласоподават на идните избори и изрази тезата, че всичко дотук е било " единствено първа стъпка от битката за изтръгването на страната от ръцете на мафията ".

" Демокрацията е маратон. Демокрацията си коства. Демокрацията е единствената гаранция за просперитета на България. Тази борба е на всеки български жител, Тук и в Чужбина. И ние можем и би трябвало да я спечелим Заедно ", продължи той.

" Помогнете ни да върнем нормалността, смисъла на думи като морал, почтеност и честност, изискуем го на децата си – продължаваме смяната ", прикани Гюров гласоподавателите.

По думите му 47-ото Народно събрание е било изправено пред голям брой рецесии и е имало " заложени бомби " в пътното строителство, той означи високите цени на електрическата енергия, пандемията от ковид и войната в Украйна.

" Хората знаят, че спряхме схемите на " Капитан Андреево " , добави той.

Според него макар най-тежката световна инфлация, война и политическа рецесия, " България се оправи добре в тези седем ужасни месеца " .

Гюров призна, че можело да се реализира и повече, само че огромните промени изискват задоволително депутати, които желаят те да се случат. " А имаше ли задоволително депутати в този парламент, които да желаят България да тръгне към смяната – нямаше. Корупцията не откри задоволително врагове в тази постройка ", сподели в умозаключение Гюров.

Божията воля и народът, който желае ГЕРБ във властта

В декларацията на ГЕРБ имаше две послания – по какъв начин сегашната власт била цялостно безсрамие, само че отсега нататък би трябвало да се откри съгласие и приемливост, тъй като народът избира ГЕРБ в ръководството.

" Надявам се до октомври да сте осмислили по какъв начин се докарахте до тук, да приемете най-сетне, че народът ни е умен и да се съгласите, че неговата воля е Божия воля. И когато народът още веднъж ви каже, че избира в ръководството на страната да взе участие ГЕРБ, да се отнесете с схващане към това обръщение и да го приемете ", обърна се ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова към досегашните ръководещи.

Тя още веднъж посочи, че държавното управление на Кирил Петков е било първото, свалено с избор на съмнение (внесен от ГЕРБ и съумял с помощта на ИТН).

След това Атанасова се опита да изброи десетките обвинявания, отправяни от ГЕРБ към досегашната власт – че " А " тимът потвърдено са дилетанти, които оставят разрушени държавни институции, корупционни схеми, " бухалки ", " дамаджани ", " унищожен парламентаризъм с решетки ", нулева приемливост към конституцията, енергийна рецесия, липса на различни доставки на газ, плашещи цени на горива и електрическа енергия и прочие

Според ГЕРБ държавното управление на Кирил Петков оставя и външнополитически вреди - " срамните гърчове за военната помощ за Украйна, двойната политика във връзка с Република Северна Македония, спекулативното ангажиране престижа на наши външни сътрудници с вътрешнополитически интриги, корупционни схеми ".

" Нашият, а уповавам се и вашият общ интерес е,....независимо какви политически възгледи изповядваме, да живеем в съгласие, приемливост, да сме солидарни, да си оказваме помощ да преодоляваме рецесиите и да вървим дружно напред. Помислете си още един път, не можете да успехите личния си народ ", сподели още Атанасова на ръководещите.

Има Такъв Народ не биха се примирили с ролята на " безгласна патерица "

Заключителната декларация на Има Такъв Народ бе произнесена от неслучилия се кандидат-премиер на партията в предходния парламент Пламен Николов , който направи едно от дребното си изявления от трибуната в настоящето Народно заседание.

" Никога не бихме се примирили с ролята на безгласна патерица на властта и никога не бихме могли да пожертваме националния интерес на Република България, каквито и регламентирани обещания или нерегламентирани изкушения да ни бяха предложили ", сподели той, евентуално в пояснение на версията на Има Такъв Народ за какво смъкнаха кабинета " Петков ", а след това провалиха последния опит за постоянно държавно управление.

" По една или друга причина, в началото образуваното управническо болшинство не съумя да обърне взор в една посока и стартира да фаворизира едни участници в обединението, за сметка на други ", продължи Николов.

Той пожела в идващия парламент да влязат повече специалисти, с чийто капацитет България да успее да се оправи с всички провокации.

Демократична България: Трябва да се оправим с двете провокации - корупцията и войната

" Нашата отговорност оттук насетне е да отговорим на въпроса по какъв начин ще управляваме България, с цел да се оправим с двете големи провокации – корупцията и войната ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов .

" В последния ден на този парламент - тази прелестна, достолепна зверилница, която изисква от нас и пристрастеност, и експанзия, и предпочитание за борба, през днешния ден бих желал да излезем отвън размахването на пръсти и замерянето с заявления и да си кажем " благодаря ви " един на други . И въпреки да не беше доста сполучлив Народното събрание, желая да благодаря на всеки от вас и в случай че някого сме засегнали, макар че опитвахме да сме общителни, прощавайте. Чисто човешки това е значимо ", сподели той.

Отивайки на избори, партиите като се изключи че ще възпроизведат следващата акция с следващите клишета, би трябвало да се опитат да дадат отговор на въпроса по какъв начин да излезем от спиралата на политическата рецесия, тъй като има задоволително други рецесии, които ни сполетяха, съобщи Христо Иванов

" Защото времето, в което могат да се вземат избрани решения, изтича. Нека се опитаме да отговорим по какъв начин ще се ръководи републиката, какво ръководство ще има ", прикани Иванов и добави, че партиите би трябвало да намерят метод да реализират " единодушие да реформираме прокуратурата , тъй че тя да бъде ничия, с изключение на на закона и с изключение на на националния интерес ".

" Ако желаеме да се оправим с корупцията, би трябвало да се съгласим, че отсъждането - кой е подкупен и кой не е, не е работа на политическия спор, а нашата работа е да изградим такива институции и такава правосъдна система, която да може да се оправя с това ", уточни той и акцентира, че няма различен модел за реализиране на политическа резистентност отвън тези единодушия.

Иванов уточни, че корупцията стартира от съветския модел . " Ние би трябвало да можем, каквото и да мислим за Русия, да се надигнем пред действителността, че ние сме обект на експанзия. Трябва да защитим нашия метод на живот, нашата независимост и нашия модел на икономическо развиване ", сподели той.

" Възраждане " против " остарелия и новия ГЕРБ "

Председателят на проруската партия " Възраждане " Костадин Костадинов дефинира като " безвремие " миналите близо осем месеца, в които имаше парламент и постоянно държавно управление.

Според него това е интервал, в който не е имало желания, идеали, очевидно развиване и напредък.

Костадинов дефинира ръководството на страната през последните 8 месеца като време на илюзии, неистини, фарс и политически измами. " Време на привидна битка с корупцията, а в действителност - смяна на структурата на така наречен политическа бухалка, предадена с неодобрение от остарелия ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на Политическа партия,ДБ, Българска социалистическа партия и други ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР