Последният четвъртфинален сблъсък на тазгодишното издание на Откритото първенство на

...
Последният четвъртфинален сблъсък на тазгодишното издание на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Оже-Алиасим: Загубата боли, но също така показах как мога да победя всеки в Тура

Последният четвъртфинален конфликт на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия ще се помни още дълго, откакто Даниил Медведев навакса закъснение от два сета, като в това време отрази и мачбол, с цел да направи цялостен поврат против Феликс Оже-Алиасим, лишавайки младока от опция да играе на първи полуфинал в Шлема. Впоследствие канадецът даде наложителната си конференция, където разсъждава върху случилото се и показа по какъв начин се усеща след толкоз тежка загуба като днешната.

" Мога да се върна обратно към дуела и да си помисля по какъв начин би ми се желало да бях взел някои разнообразни решения в дадени моменти или какво би станало, в случай че Даниил не играеше толкоз добре в избрани интервали. В последна сметка обаче не мога да скърбя за напъните, които хвърлих на корта, и възможностите, които си осигурих. Обичам да виждам на нещата от позитивната им страна. Разбира се, доста ми се искаше да печеля. Боли да загубиш, само че подобен е животът и просто би трябвало да го приема.

Иска ми се да мога да върна времето обратно и да трансформира изхода на срещата, само че не мога. Затова към този момент преглътнах случилото се. Нещата са такива, каквито са. Гледам върху обстановката от позитивната страна. От началото на годината участвах на два шампионата, в които демонстрирах устойчиво равнище на игра. За страдание, през днешния ден не съумях да печеля, само че направих добър мач. Ще напусна Австралия с високо вдигната глава и ще се насочва към идващите шампионати, знаейки, че мога да играя на високо равнище против най-хубавите в света.

Винаги съм вярвал, че съм кадърен на това, което направих довечера. Мисля, че изпратих положително обръщение към моите сътрудници, показвайки им, че съм подготвен да се състезавам с най-хубавите. Очаквам с неспокойствие идващия път, когато ще имам опция да се слага още веднъж в тази обстановка. Вярвам, че мога да мина оттатък четвъртфиналите на Шлем ", разяснява 21-годишният канадец.

— Match Point Canada (@MatchPointCAN)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР