Последният автобус с етнически арменци, бягащи от Нагорни Карабах, е

...
Последният автобус с етнически арменци, бягащи от Нагорни Карабах, е
Коментари Харесай

Последният автобус с арменски бежанци напусна Нагорни Карабах

Последният рейс с етнически арменци, бягащи от Нагорни Карабах, е напуснал планинския анклав в Азербайджан, съобщи през днешния ден говорителка на арменското държавно управление в Ереван, представена от Дарик и ДПА.

Назели Багдасарянказа, че 100 514 бежанци, които сабили принудени да изоставен домовете си в анклава, са пристигнали в Армения. По думите ѝ други хора са напуснали района с персонални транспортни средства. Багдасарян сподели още, че доста от бежанците имат проблеми със здравословното положение или са мъчно преносими. Всички арменци, които към момента са в района, би трябвало да се свържат с Червения кръст, добави тя.

Правителството на Азербайджан от няколко дни упорства, ченяма аргументи за бягството и че жителите ще бъдат интегрирани в сходство със законите на страната.

Президентът Илхам Алиев е считан заавторитарен водач, свободата на пресата в страната е ограниченаи тя е ставала обект на рецензии по отношение на положението на човешките права, отбелязва ДПА.

В свое изявление в Баку през днешния ден Алиев акцентира, чеАзербайджан е характеризиран от голям брой етноси и религии. " Ние живеем като семейство ", съобщи той, представен от локални медии. " Сега пристигна времето да създадем независимост в Кавказ ", добави Алиев.

Президентът на Азербайджан в предишното е обявявал, чедесетки хиляди азербайджанци ще се реалокират в Нагорни Карабах.Армения упреква държавното управление в Баку в етническо пречистване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР