Последният 28 кръг на Висшата лига на Англия няма да

...
Последният 28 кръг на Висшата лига на Англия няма да
Коментари Харесай

Китай спря английските мачове заради подкрепата към Украйна


Последният 28 кръг на Висшата лига на Англия няма да бъде излъчен в Китай. Това стана ясно от изказване на компанията, притежател на правата. А повода е в редицата демонстрации, които клубовете и футболистите ще създадат против войната в Украйна.

По време на мачовете капитаните на тимовете ще излязат с ленти в жълто и синьо. На екраните по трибуните пък пък ще е изписано посланието " Футболът е единен ".

Снимка: Reuters


" Висшата лига отхвърля напълно дейностите на Русия и демонстрира взаимност с Украйна. Призоваваме за мир и мислите ни са с всички, които са наранени ", оповестиха уредниците на шампионата още при започване на седмицата.

Още от първите дни на съветското военно нахлуване в Украйна в британския футбол реагираха остро и направиха няколко демонстрации за мир. Играчът на " Манчестър Сити " Олександър Зинченко се разплака от страсти и по-късно в изявление за Би Би Си описа за войната, обхванала родината му.

Въпреки че Китай е един от най-големите пазари за британски футбол, от страната не се поколебаха да се лишат от него. Преди дни представители на страната гласоподаваха " Въздържал се " при приемане на резолюцията на Организация на обединените нации, която осъжда съветските набези.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР