Последния месец и половина паралелната държава се прегрупира, за да

...
Последния месец и половина паралелната държава се прегрупира, за да
Коментари Харесай

Нинова: Не им даваме повече от 7 дни, ще се избият помежду си

„ Последния месец и половина паралелната страна се прегрупира, с цел да оцелее и да продължи да ръководи. Това се случва, тъй като се сътвори един изкуствен политически, само че евентуално натурален стопански, съюз по ползи. Между взаимно отричащите се ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и нелогично към тях се причисли и Движение за права и свободи. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

Тя се обърна към народните представители от този съюз: „ Заедно приехте така наречен правосъдна промяна с нарушение на Конституцията, сами си го признахте. Целта на това нещо беше да се смени основният прокурор Иван Гешев. И когато това е напът да стане, от ПП-ДБ осъзнахте, че ви използваха. Че промяната ще се сведе до вместо Гешев – Пешев и вие нямате надзор върху този развой. Затова през днешния ден Христо Иванов е напът да се отхвърли от многогодишната си борба от правосъдна промяна “, разяснява водачът на социалистите.

Според Нинова предлагането за смяна в Конституцията, което от ПП-ДБ вършат, е опит за излаз. „ Защото едната наклонност е този Висш правосъден съвет да избере новия основен прокурор, само че този Висш съдебен съвет се владее от други сили, не от реформаторските, които желаете смяна. Искате през Конституцията да измененията Висшия правосъден съвет, с цел да имате надзор върху процеса и да участвате в избора на новия основен прокурор “, разкри тя и посочи, че още веднъж става дума за борба за въздействие, за постове и за лостове за преодоляване на системата.

Председателят на Българска социалистическа партия напомни думи на партията отпреди седмица: “Борили сме се против модела на ГЕРБ и Борисов 7 години. Работили сме с ПП-ДБ 7 месеца. Не им даваме повече от 7 дни, ще се избият между тях. “ Малко сме ви надценили. На втория ден се избихте “, съобщи тя и продължи: „ До това водят неестествените съюзи, съюзите по сметка. А не политическите, не целенасочените, не даже и идеологическите. Оказахме се прави, че се дистанцирахме от целия този развой – на задкулисие, на сделки, на старания за преодоляване на властта и за прегрупиране на паралелната страна. “

От парламентарната естрада Нинова разкри дейностите на Българска социалистическа партия през това време: „ Бих желала да го чуят българските жители, тъй като не го чуваме в нито една вест вечер. Виждаме единствено кавги, побоища, разногласия, унижения на българския парламент. Българска социалистическа партия внесохме увеличение на майчинството на втората година, колкото е минималната заплата – отхвърлено от другите партии. Преизчисляване на пенсии – отхвърлено от другите партии. Увеличаване на минималната работна заплата от първи юли да е 50% от междинната (европейска практика) – отхвърлено “, уточни тя.

Нинова добави и отхвърления в комисия през вчерашния ден необлагаем най-малко за най-бедните хора. „ Това прави Българска социалистическа партия в последния месец и половина. Докато вие се договаряте, биете и спорите за власт, пари и постове. Казвам го, с цел да се знае и да се прави разлика. Да не се приказва общо, че те депутатите не се грижат за хората. Ние от „ Българска социалистическа партия за България ” през този месец и половина изпълняваме това, което обещахме, с грижа за хората “, заключи Корнелия Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР