Последните трудни за Facebook месеци доведоха да очакван развой на

...
Последните трудни за Facebook месеци доведоха да очакван развой на
Коментари Харесай

Глобата за Facebook, която ядоса всички

Последните сложни за Фейсбук месеци доведоха да предстоящ процес на събитията. След абсурда с приключването на информация за потребителите на обществената мрежа към разнообразни компании, Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати отсъди рекордна санкция за компанията.

Марк Зукърбърг ще би трябвало да заплати пет милиарда $ , се споделя в изнесената информация от съглашението сред него и комисията. То е реализирано през вчерашния ден, на 24 юли.

Но това надалеч не е края на цялата сага. Тепърва ще се организира задълбочено следствие за аргументите и методите на приключване на информация от сървърите на Фейсбук.
 Снимка 435605

Данните на над 87 милиона консуматори бяха сложени в риск от политическа корист, откакто доближиха до сървърите на Cambridge Analytica. В месеците по-късно разобличаване в Щатите нееднократно се чуха претенции за по-затегнат надзор и по-голяма бистрота на софтуерните компании , с цел да не стават инструмент в ръцете на политическите партии.

И макар че на Фейсбук бе наложена най-голямата глоба в историята на Федералната комерсиална комисия, мнозина не са удовлетворени от нейния размер. Причината е, че тези пет милиарда са приходите на компанията единствено за един месец.
 Снимка 435615

За 2018 година чистата облага на Фейсбук е 22 милиарда $. Именно по тази причина мнозина дефинираха наложената санкция като чиста насмешка със сигурността на потребителите, написа CNN Business.

Освен тях, на софтуерната компания е наложена и глоба от 100 милиона поради извеждането на заблуждаваща информация към вложителите по отношение на сериозността на злоупотребата с персонални данни.
 Фейсбук и покер ботът, който не може да бъде надвит
Фейсбук и покер ботът, който не може да бъде надвит

Изкуственият разсъдък самичък е овладял играта

След решението на комисията Зукърбърг разяснява, че се е съгласил да заплати санкцията, само че по-важното в тази ситуация са структурните промени, които ще се подхващат , с цел да се подсигурява неприкосновеността на данните на потребителите на обществената мрежа. По думите му, това ще докара до основаването на напълно нов стандарт в промишлеността.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР