Последните седмици имаме доста активен диалог как да започне учебната

...
Последните седмици имаме доста активен диалог как да започне учебната
Коментари Харесай

Правителства ще падат, ако задължат учителите да се ваксинират, твърди синдикалист

" Последните седмици имаме много деен разговор по какъв начин да стартира образователната година, като мотото на тези диалози беше - допустимо най-вече присъствено обучение, в краен случай отдалечено ", уточни в " Преди всички " Юлиян Петров, ръководител на профсъюз Образование към КТ Подкрепа за това какво демонстрират последните им съвещания с МОН по какъв начин ще стартира образователната година.

" Този път ни се желае, при тази вълна, Министерството на здравеопазването да затвори последно учебните заведения, като затвори градския превоз, моловете, последно да се затварят учебните заведения и детските градини. В последните ограниченията се съблюдават най-стриктно ", твърди Попов.

По думите му би трябвало да се търсят по-гъвкави решения в кои случаи и по какъв начин да се минава към отдалечено образование, когато региона премине в алената зона, като се има поради мнението на регионалните управления и училищтните колективи, като централните решения на страната ощетяват по-скоро учениците. Спорен е и въпросът с тестването на учениците, както и на учителите, изключително на тези, които не са имунизирани.

" Но пък ние настояваме и за безвъзмездни проби за антитела, освен антигенни. Много е порочна практиката родителите да имат право да вземат решение дали детето да учи отдалечено, това би трябвало да се промени и да се отнеме тази опция, това е група неточност ", счита още Петров.

" Ще падат държавни управления, в случай че задължат учителите да се ваксинират, би трябвало да става посредством увещание. Учителите въпреки всичко към 40 на 100 са се ваксинирали към този момент, при 20 100 имунизирани българи ", съобщи синдикалният представител.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР