Последните промени в Наредбата за медицинската експертиза са приети с

...
Последните промени в Наредбата за медицинската експертиза са приети с
Коментари Харесай

Здравното министерство: Промените за ТЕЛК са приети прозрачно, стриктно по процедура

Последните промени в Наредбата за здравната експертиза са признати с Постановление на Министерския съвет № 13 от 26 януари 2023 година и са обнародвани в Дъждовни води, бр. 10 от 31 януари 2023 година Стриктно е спазена процедурата по правенето и приемането на нормативния акт. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването (МЗ), откакто през днешния ден хора с увреждания стачкуваха против измененията във Варна, а десетина недоволни се събраха и пред Министерския съвет (МС).

От здравното министерство показват, че в работата промените в наредбата интензивно са взели участие взеха национално представителните организации на и за хората с увреждания. Проектът бил показан и признат единомислещо на съвещание на Националния съвет за хората с увреждания.

От Министерство на здравеопазването твърдят, че в показания в Министерски съвет финален план за изменение и допълнение на Наредбата за здравната експертиза не е имало промени по отношение на работния вид, с който организациите на хората с увреждания са били осведомени, с изключение на няколко в допълнение признати оферти в хода на публичните съвещания, които съгласно министерството са напълно в поддръжка на ползите на хората с увреждания.
 Министерство на здравеопазването разгласи
Министерство на здравеопазването разгласи " революционна " смяна в здравната експертиза

Попълват състава на ТЕЛК комисиите и с други специалисти

От Министерството на здравеопазването допълват, че като част от процедурата по нормативната смяна на електронната страница на ведомството на 20 януари 2023 година е била оповестена информация от публичното разискване на плана на нормативния акт, с която всички заинтригувани страни са могли да се срещнат преди приемането му.

От Министерство на здравеопазването декларират че процесът по нормативната смяна на Наредбата за здравната експертиза е съгласуван напълно с условията на Закона за нормативните актове, като е била обезпечена цялостна бистрота на процеса и експлицитна осведоменост на главната заинтригувана страна - хората с увреждания, както и на цялата общност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР