Последните промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат лимит за

...
Последните промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат лимит за
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда промените в Кодекса за застраховането и ветото на президента върху данъка на старите коли

Последните промени в Кодекса за застраховането, които плануват предел за компенсациите за далечни родственици на умрял на пътя, и ветото на президента Румен Радев върху налога на старите коли ще разиска през днешния ден Народното събрание.

Измененията в Кодекса за застраховането плануват да няма таван за компенсациите за директните родственици - съпрузи, деца и родители, само че да има подобен за далечния кръг от близки на жертви при произшествия в размер до 5 хиляди лв..

Тези промени се постановат и поради решение на Върховния касационен съд, с което се разшири кръгът на лицата, които могат да търсят компенсации - като единствено за последните 3 месеца търсените компенсации са нарастнали до 100 милиона лв..

Те, респективно, би трябвало да се платят през застраховката " Гражданска отговорност ", означават вносителите от ГЕРБ. Само посредством прокарването на таван на компенсациите може да се избегне увеличение цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", аргументират се още вносителите на измененията.

Депутатите ще обсъдят още веднъж и върнатия от президента Румен Радев Закон за корпоративното подоходно облагане. Президентът нападна обособени текстове, измежду които плануваните по-високи налози за старите коли и увеличените ставки за парцелите в курортите. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР