Последните няколко сезона Месут Йозил определено не е на нивото,

...
Последните няколко сезона Месут Йозил определено не е на нивото,
Коментари Харесай

Месут Йозил, Пиърс Морган, Арсенал, намаляването на заплатите и защо водещият нападна футболиста

Последните няколко сезона Месут Йозил несъмнено не е на равнището, на което почитателите на Арсенал са привикнали да го гледат.

Това е и главната причина да отнася може би най-вече рецензии от целия тим при загуба. Тези дни Йозил си навлече още веднъж гнева на част от почитателите както на клуба, по този начин и на футбола.

Футболистът се оказа един от трима играчи на Арсенал, отказали възнагражденията им да бъдат понижени с 12.5% през идната една година поради рецесията, провокирана на ковид.

Решението на Месут Йозил искрено раздразни и водещият на Good Morning Britain - Пиърс Морган. В ефир Морган атакува футболиста, като съобщи, че би трябвало да го е позор от постъпка му.

Основната причина е, че младите играчи, които изкарват доста по-малко пари от него, са се съгласили парите им да бъдат понижени. В Twitter Морган отбелязва и обстоятелството, че Йозил прибира по 350 000 паунда на седмица.

Изказването на Пиърс Морган, който е прочут с хапливите си мнения, срещна сериозен отпор и в обществените мрежи, написа Yahoo Sport Australia. Основната причина е, че през годините Месут Йозил е дарявал огромни суми за щедрост и е помагал на доста хора в потребност.

Според източници на ESPN, Йозил, който е най-високоплатеният състезател на Арсенал, е отказал намаляването поради неналичието на връзка сред клуба и играчите. Той е желал да научи по какъв начин тези спестени пари ще бъдат употребявани за положителното на Арсенал, а не е мислел толкоз за персоналната си загуба.

Склонни сме да имаме вяра в желанията му, тъй като още веднъж съгласно ESPN всяка година Йозил дава по 2 милиона паунда за благотворителни начинания. Едно от последните му положителни каузи е, че заплати животоспасяващите интервенции на 1000 деца по света.

Източниците на медията считат, че футболистът може да одобри и по-голямо понижение на възнаграждението си, в случай че обаче получи задоволяваща противоположна връзка от клуба за това по какъв начин парите ще бъдат употребявани.

Все отново до понижаване на заплатите може и да не се стигне, в случай че футболистите на Арсенал съумеят да се класират за Шампионска лига. При този сюжет възнагражденията им ще се запазят. Ако се класират за Лига Европа, ще има понижение, само че то се чака да бъде по-малко.

В момента Арсенал се намира на девета позиция във краткотрайното класиране, а оставащите мачове до края на шампионата за тях са тъкмо 10. Осем пък са точките, които ги разделят от зона Шампионска лига, тъй че в случай че играчите желаят да запазят парите си, нямат право на неточност.

Интересно ни е да забележим дали най-малко това ще ги стимулира да завършат сезона уместно, когато Висшата лига се завърне 8 юни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР