Последните няколко месеца в уеб пространството редовно се появяват съобщения,

...
Последните няколко месеца в уеб пространството редовно се появяват съобщения,
Коментари Харесай

HP препоръчва процесорите AMD EPYC като алтернатива на дефицитните Intel Xeon-SP

Последните няколко месеца в уеб пространството постоянно се появяват известия, че индустриалните мощности на Intel са незадоволителни с цел да задоволят търсенето на 14 nm чипове. През месец май този проблем засегна бюджетния чипсет H310, производството на който бе спряно. А в този момент е наранено производството на 14 nm процесори, в това число сървърните чипове.

Компанията Hewlett Packard Enterprise , профилирана в производството на сървъри за корпоративни клиенти разгласява публично известие за своите клиенти, в което удостовери дефицита на настоящите сървърни процесори Intel Xeon-SP, основани на 14 nm архитектура Skylake.



„Доставките се забавят, изключително в някои позиции. Но екипът на HTE ще продължи да работи с Intel и ще изчака попълването на складовите ресурси през септември-октомври“ – заяви Hewlett Packard Enterprise.

Всички, които не могат и не желаят да чакат възобновяване на доставките на процесорите Intel Xeon-SP, компанията предлага различни сървърни решения, основани на процесорите AMD EPYC. По този метод проблемите на Intel са от изключителна изгода за AMD, която от две години най-активно работи за завладяването на допустимо максимален пазарен дял.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР