Последните няколко години, както и седмици, ни показаха, че глобалното

...
Последните няколко години, както и седмици, ни показаха, че глобалното
Коментари Харесай

Как да защитим градината от жегите

Последните няколко години, както и седмици, ни демонстрираха, че световното стопляне е действителност и би трябвало да свикнем с непредвидените температурни върхове тук-там, на които не сме привикнали. Горещините принуждават доста хора, които отглеждат растения, да трансформират метода, по който го вършат.
 Зеленчуковата градина, поливането и по кое време, по какъв начин и какъв брой е най-добре да го вършим
Колко постоянно да поливаме зеленчуковата градина

За да доближи цялостния си капацитет

Независимо дали имаме няколко саксии на балкона или няколко декара градина, би трябвало да намерим метод да облекчим резултата от жегата и сушата върху тях. Ето някои от препоръките на Guardian.

Всичко стартира с избора на растения
 Снимка 584759

Ако това лято ни сподели, че няма по какъв начин да отглеждаме обичащи студ и влага растения без да им навредим, то решението за идващото е просто. Трябва да избираме цветя и зеленчуци, които не изискват непрекъснато и щедро поливане, и по-ниски температури. От цветята такива са другите типове вербена и салвия, тези с огромни луковици или клубени, които им служат като воден ресурс (далия, хеморакалис), и искрено предпочитащи суша като лавандула да вземем за пример. Колкото до зеленчуците, многогодишните се приспособяват по-добре от едногодишните.

Защитена почва
 Снимка 584761

Голата почва " изгаря " на слънцето и страда от липса на живот. Температурата й на слънце може да доближи до 40 градуса, само че в случай че нея има растения с повече листа или мулч, надали ще надмине 20-25 градуса. Което значи да не оставяме празни пространства в нея, да мулчираме със плява, дървесни стрърготини, кори от дърво, както и да не се плашим от плевелите.

Компостиране
 Как да създадем компост в градината си
Как да създадем компост в градината си

Няколко значими съвета за дейно компостиране на хранителни отпадъци

Магическата дума, която значи да събираме всевъзможен органически боклук от кухнята или градината без подобен от скотски генезис, е все по-популярна. Причината е, че от ден на ден хора се учат да живеят стабилно, а какво по-хубаво от това сами да си създаден тор за растенията, които отглеждаме. Каквато е същността на компоста.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР