Последните му мачове ще бъдат на Купа Дейвис след месец

...
Последните му мачове ще бъдат на Купа Дейвис след месец
Коментари Харесай

Великият Рафаел Надал обяви края на своята кариера

Последните му мачове ще бъдат на Купа " Дейвис " след месец
Рафаел Надал разгласи края на своята професионална тенис кариера.

Това ще се случи в края на този сезон, след който 22-кратният първенец от Шлема ще слезе от огромната сцена. Новината разгласи самият той посредством особено видео в обществените мрежи, в което споделя:

" Тук съм, с цел да ви уведомя, че се отдръпвам от професионалния тенис. Истината е, че за мен това бяха няколко сложни години, изключително последните две.

Мисля, че е подобаващият миг да сложа завършек на една дълга и доста по-успешна кариера, в сравнение с в миналото съм си представял. Много съм разчувствуван, че последният ми шампионат ще бъде финалът на Купа Дейвис и ще показва моята страна ".

Последните мачове на Рафа Надал ще бъдат през ноември, когато той ще бъде част от тима на Испания за Купа " Дейвис ", като срещите ще се проведат на родна земя в Малага.

Новината за отдръпването на Матадора никога не е изненадваща, тъй като той по този начин и не съумя изцяло да се възвърне от последната от многото контузии, които съпътстваха кариерата му.

Надал пропусна съвсем целия сезон 2023, като се завърна в АТР тура с огромни упования за 2024-а, само че за жалост изигра едвам 19 мача в общо 7 шампионата.

В нито един миг той не изглеждаше и покрай оптималното си положение, като самичък признаваше, че тренировките и мачовете му предизвикват голяма болежка.

Така всичките контузии поставят края на една невероятна кариера, белязана от 22 трофеи от Шлема, общо 92 трофея, както и два златни олимпийски медала.

38-годишният Надал е вторият от тримата огромни на тениса, които слиза от огромната сцена, откакто това към този момент направи Роджър Федерер, а в играта остава Новак Джокович.

Кралят на клея, както бе именуван испанеца, е същинската икона на " Ролан Гарос ", откакто завоюва 14 трофеи от конкуренцията, първата още като младеж през 2005-а. Освен това той има две трофеи в Австралия, две от " Уимбълдън " и четири от US Open. Последните му трофей от Шлема ще остане този от обичания Париж преди две години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР