Последните картини, които не пострадаха при пожара в катедралата Нотр

...
Последните картини, които не пострадаха при пожара в катедралата Нотр
Коментари Харесай

На сигурно място местят последните неповредени от пожара в Нотр Дам картини

Последните картини, които не пострадаха при пожара в катедралата " Нотр Дам ", ще бъдат превозени на несъмнено място, съобщи Франс прес.

" Картините навътре в катедралата са се запазили от пламъците и могат да бъдат свалени и превозени на безвредно място. Тези картини не са развалени. Те са съвсем в обикновено положение. Творбите ще бъдат преместени до края на деня ", сподели френският министър на културата Франк Ристер.

Поради огромните си размери картините са опаковани в специфични кутии и натоварени в камиони, с които ще бъдат превозени на несъмнено място в Лувъра. Сред тях са творби на Лоран дьо Ла Ир, Шарл Льо Брьон, творили през 17-и век.

След преместването на тези произведения, в катедралата ще останат единствено четири картини, които също не са развалени от пожара, само че заради съображения за сигурност до тях към момента няма достъп.

Вчера бяха открити живи и 180 000 пчели, които живеят в кошери в " Нотр Дам " и за които се смяташе, че са починали, напомня Асошиейтед прес.

" Толкова ми олекна. Видях сателитни фотоси, на които се вижда, че трите кошера не са изгорели, " сподели пчеларят на " Нотр Дам " Никола Жеан, който отглежда пчелите от 2013 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР