Последните индикатори, които показват, че икономиката на САЩ може да

...
Последните индикатори, които показват, че икономиката на САЩ може да
Коментари Харесай

Американската икономика процъфтява според последните данни – Уолстрийт не са съгласни

Последните знаци, които демонстрират, че стопанската система на Съединени американски щати може да прегрее, се посрещат с нерешителност от Уолстрийт.

Въпреки отчетите, които сочат, че инфлацията, икономическият напредък и силата на пазара на труда клонят към прегряване, икономистите акцентират провокациите при точното оценяване на данните от началото на годината.

Инвеститорите, които се стремят към напредък, който да предотврати криза, само че в същото време да е задоволително сдържан за вероятно понижаване на лихвените проценти от Федералния запас, са внимателни оптимисти.

Притесненията са подбудени от непредвиденото повишаване на ценовия напън, изключително в трудоемките услуги, и от забележителното нарастване на броя на новосъздадените работни места през януари, което се дължи на сезонни корекции.

Анализаторите слагат под подозрение смисъла на аномалиите в данните за януари, в това число спада в продажбите на дребно, евентуално повлиян от неподходящите климатични условия. Независимо от постоянните данни за Брутният вътрешен продукт несъответствията с данните за (брутен народен доход) Разузнавателна служба на ФРГ от края на 2022 година пораждат опасения.

Брутният вътрешен продукт сравнен с Разузнавателна служба на ФРГ / Източник: WSJ

Пазарните настройки се трансформират, като фючърсите върху лихвените проценти сочат възможност за понижаване на лихвите от страна на Фед доникъде на годината. Анализаторите показват угриженост по отношение на постигането на меко приземяване със постоянна инфлация без криза.

Някои от тях се тревожат, че актуалните лихвени проценти може да не обезпечават предстоящата икономическа въздържаност, което провокира полемики за времето на евентуални намаления на лихвените проценти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР