Последните двадесет и пет български граждани от заявилите желанието си

...
Последните двадесет и пет български граждани от заявилите желанието си
Коментари Харесай

Премиерът Главчев: Днес и утре евакуираме последните 25 българи от Ливан

Последните двадесет и пет български жители от деклариралите желанието си да се приберат от Ливан в България ще бъдат евакуирани през днешния ден и на следващия ден. Това заяви пред публицисти министър-председателят Димитър Главчев след съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Осигурено е пътуването им от Бейрут до Истанбул с канадските авиолинии и от там с коли на генералното ни консулство до България, посочи той. Димитър Главчев сподели още, че българското държавно управление разполага с информация за сред 45 и 50 български жители в Иран, за които също има подготвеност да бъдат изтеглени, само че досега няма декларирано от тях предпочитание за това.

Премиерът разяснява, че сега няма данни за почнала бежанска вълна в резултат на военните дейности в Близкия Изток. Потенциална заплаха има, само че сега не се следи увеличение на потоците и смяна в тяхната конструкция.

Още в първите дни на новия парламент имаме подготвеност да представим план на бюджет за 2025 година в комфортен и за партиите формат. Предложих ние от изпълнителната власт, които сме вносители на плана, да го представим авансово, с цел да не ставаме очевидци на нормалната процедура - сред първо и второ четене да виждаме екзотични оферти за политически дивиденти, съобщи министър председателят Главчев.

Той напомни, че бюджетът се разписва по пера във формат до 100% и всички хрумвания за нарастване в една или в друга сфера би трябвало да бъдат обосновани за сметка на коя друга да бъдат направени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР